Soundtrack.bg

Ще има продължение на романа „Историята на прислужницата“

Маргарет Атууд обяви, че пише продължение на романа, който се превърна в свръхуспешен телевизионен сериал.

„Историята на прислужницата“, базиран на едноименния роман от Маргарет Атууд, се превърна в един от най-успешните и награждавани сериали на последните няколко години. Историята разказва за алтернативна реалност, в която Съединените щати се превръщат в свръхтоталитарна държава, където жените нямат почти никакви права. Включително да четат и пишат.

Първият сезон на сериала изцяло следваше книгата на Маргарет Атууд, написана преди повече от три десетилетия. В момента вече очакваме трети сезон на шоуто, след като щафетата за сюжета на втория сезон поеха сценаристите.

В съобщение до своите почитатели, Маргарет Атууд потвърди, че литературното продължение на „Историята на прислужницата“ вече е на път. Очаква се книгата да излезе от печат на 10 септември 2019 година, като тя ще носи името The Testaments.

79-годишната писателка от Канада обяви, че действието в The Testaments ще се развива 15 години след събитията в първата книга. Събитията в новия роман ще бъдат разказани от гледната точка на три различни жени. Самата Маргарет Атууд не споменава в изявлението си американския президент Доналд Тръмп, но прес рилийзът припомня, че „Историята на прислужницата“ се е превърнала в символ на движението срещу Тръмп и в борбата с дискриминацията спрямо нежния пол.

Кадри от телевизионния сериал, базиран на „Историята на прислужницата“

Беки Харди, която е директор на британското издателство Chatto & Windus, заяви: „Като общество, никога не сме се нуждаели повече от Маргарет Атууд“.

Внимание: предстоят спойлери от първата книга!

Главното действаще лице в първата книга е Джун, която след трансформацията на САЩ в тоталитарната държава Гилеад приема името Офред. В края на книгата Офред се озовава във ван с хора, за които ѝ е казано, че са членове на съпротивата против режима. Надяваме се, че в продължението на книгата ще можем да разберем, дали Джун е успяла да се добере до свободата или е била заловена и наказана за опита си за бягство.