Soundtrack.bg

Garbage са третият обявен хедлайнер на Hills of Rock

Шотландско-американската алтърнатив рок банда се присъединяват към следващото издание на Hills of Rock.

След легендарните Whitsnake и жестоките Disturbed, организаторите на фестивала Hills of Rock от Sofia Music Enterprises обявиха трети хедлайнер за следващото издание на събитието. Това е шотландско-американската алтърнатив банда Garbage. Hills of Rock 2019 ще се проведе на Гребната база в Пловдив в периода между 28 и 30 юни.

Оглавяваната от Шърли Менсън група ще свири пред българска публика на 30 юни, а освен нея на сцената ще забият още шведите от Amaranthe и Royal Republic.

Организаторите от SME обявиха, че в бъдеще има и още обявени групи, които ще станат част от програмата на следващото издание на Hills of Rock. Иначе напомняме, че Whitesnake ще бъдат хедлайнери на втория ден на фестивала, а Disturbed – на първия.

Garbage са група със сериозен стаж на сцената. Бандата е формирана през далечната 1993 година в Медисън, Уисконсин. Музикантите сместват елементи от алтърнатив рок, трип-хоп, гръндж, техно и пауър поп. Бандата може да се похвали с повече от 17 милиона продадени албума, 6 студийни записа и концерти в повече от 35 държави. Фронтмен на групата е харизматичната Шърли Менсън, а останалите членове на бандата са Дюк Ериксон (кийборд и китара), Стив Маркър (китара) и Бъч Виг (барабани). Любопитно и рядко срещано е, че четиримата музиканти са заедно от самото създаване на Garbage.

Amarathe са друга банда, която ще се включи в третия ден на фестивала. В YouTube техните гледания надвишават 50 милиона, а слушанията им в Spotify са повече от 100 милиона. От SME напомнят, че последният им албум от тази година Helix вече се радва на сериозен успех.

Техните сънародници от Royal Republic са създадени в шведския град Малмьо през 2007 година, като бандата има издадени вече четири студийни записа. Групата е свирила на една сцена с групи като Social Distortion, The Subways, Die Toten Hosen и Blink-182.

Тридневните билети за фестивала Hills of Rock 2019 се предлагат на цена 140 лв. само до 31 декември 2018 г. в мрежата на „Ивентим“ и онлайн.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY