Soundtrack.bg

Писателят Джон Грийн закрива профилите си в социалните мрежи

Известният тийн автор Джон Грийн си взима дълга почивка от социалните мрежи.

Социалните мрежи могат да бъдат от изключителна полза в нашия бит, но все по-често забелязваме и тенденция хората да се отдръпват от тях. Колкото и да са ни полезни в нашето ежедневие, те често „изтискват“ от времето ни, а ние прекарваме твърде много от него, просто киснейки в тях.

До този извод стигна и един от най-популярните тийн автори в света Джон Грийн, който обяви, че през следващата 2019 година ще закрие всичките си профили в социалните мрежи. Грийн, стоящ зад литературни бестселъри като „Хартиени градове“, „Къде си, Аляска?“ и „Уил Грейсън, Уил Грейсън“, разкри решението си в своя YouTube канал, с което шокира свикналите да го виждат постоянно онлайн свои фенове.

41-годишният американец сподели, че „безцелните рефрешвания“ и „безкрайните скролвания“, които чисто по навик осъществява в социалните мрежи, обсебват от времето му и влияят пагубно на продуктивността му.

„Интернетът ми не работи… Нямам предвид, че не може да се разчита на безжичния интернет в къщата, имам предвид, че ми се иска да беше по-ненадежден, защото не ми харесва начинът, по който го използвам. По-точно не ми харесва начинът, по който интернетът използва мен“, сподели Джон Грийн.

За да може да се фокусира върху своята работа и креативен процес, американецът ще закрие профилите си в трите големи социални мрежи, които използва – Facebook, Twitter и Instagram, потвърди самият той. Грийн сподели мнение, че тези платформи не правят света по-добро място, нито се отразяват положително на собствения му живот. Писателят добави, че през следващата година ще се подложи на „интернет диета“, като дори ще чете новините от вестниците. „Искам да разбера какво е просто да не присъствам на тези места“, споделя той.

Джон Грийн все пак ще продължи да поддържа канала си в YouTube, обикновено качвайки по едно ново всяка седмица, потвърди той.

Е, това е наистина интересно решение. А вие бихте ли се подложили на подобен „интернет пост“?

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.