Soundtrack.bg

Мъж твърди, че iPhone-ът му избухнал, докато се ъпдейтва

Избухват ли устройствата на Apple, докато се зареждат?

Сигурно помните, че не толкова отдавна възникна огромен скандал със Samsung, свързан със запалващи се и избухващи в пламъци техни смартфони от линията Galaxy Note. Тогава корейската компания се оказа принудена да изтегли всички устройства от съответния модел от пазара, а скандалът се оказа истинско ПР бедствие за технологичния гигант. Впоследствие стана ясно, че причина за избухването на телефоните е дефект, свързан с тяхната батерия.

Тогава феновете на Apple дяволито потриваха ръце, радвайки се на звучния провал на своя най-голям конкурент. Сега обаче подобен случай сполетя и американската компания, след като мъж се оплака, че неговият iPhone се е запалил, докато той е ъпдейтвал своята операционна система.

Става дума за потребител на Twitter с никнейм „Rocky Mohemadali“, чието истинско име се оказа Рахел Мохамад. Той сподели снимки на своя видимо унищожен iPhone, разказвайки, че смартфонът е станал горещ, докато се е ъпдейтвал, а след това е експлодирал.

Говорейки пред изданието Gadget 360, Мохамад казва: „През тази година през януари си купих iPhone, като го използвах съвсем нормално.“

Впоследствие Мохамад решава да ъпдейтне своята операционна система, включвайки го към електрическата мрежа, докато процесът върви. Тогава, докато всичко това се случва, от телефона е започнал да излиза тъмен сив пушек.

„Ъпдейтът бе завършен, но когато телефонът се включи, той започна да пуши и се запали“, заяви той.

Тогава Мохамад отбелязва Apple в своя туит, а от американската компания му отговарят, признавайки, че това не е „очаквано поведение“ от страна на устройството. Също така, те му предлагат да им изпрати остатъците от телефона, за да бъде разследван случаят.

В коментарите в социалните мрежи други хора също посочват, че и техните устройства се нагряват значително при даунлоуд на ъпдейт, макар и да не се споменава за други подобни случаи.

Междувременно от Samsung не пропуснаха да се избъзикат с Apple, тагвайки ги в коментар, пишейки „Винаги копиращи Samsung“.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.