Soundtrack.bg

Том Харди вече е носител на Ордена на Британската империя

Големият Том Харди, любимец на всички, вече е носител на едно от най-важните кралски признания – Ордена на Британската империя. 41-годишния английски актьор, чието пълно име е Едуард Томас Харди, получи признанието на официална церемония в Бъкингамския дворец лично от престолонаследника – принц Чарлз.

Признанието е британски рицарски орден, учреден от крал Джордж V на 4 юни 1917 г. Девизът на ордена е „За Бог и Империята“. Официалният параклис на ордена се намира в катедралата Сейнт Пол. Това е най-младшият от британските рицарски ордени и с най-много кавалери по света – над 100 000. Въпреки това орденът е важен и не се дава на комуто и да е било, а още по-малко лично от наследника на трона.

Неговият критерий за присъждането са значителни заслуги и постижения в широк кръг от сфери. Препоръката за номинациите се прави от правителството на Великобритания и се връчва официално от кралицата, но обикновено чрез неин представител. Орденът има 5 класа, наредени по важност, като този, който Том Харди получава е “CBE” или Командор (Commander) на Ордена на Британската империя. Следващите два са „Рицар-командор“ и „Рицар“. Именно последните два класа дават на притежател си възможността да носи пред малкото си име знатната и престижна титла „сър“. Затова и Том Харди все още не е „сър Том“ и това ще стане ако или когато той получи по-високо признание.

Том Харди е лондончанин, роден през 1977 години. В последните години той е една от най-големите звезди в Холивуд, като името му е почти сигурен гарант са боксофис успех. Най-известните му роли са в „Рокенрола“, „Бронсън“, „Бойна кръв“, „Дама, поп, асо, шпионин“, „Шпионски свалки“, „Черният рицар: Възраждане“, „Лудия Макс: Пътят на яростта“, „Генезис“, както и в последния му филм „Венъм“. Въпреки световната си слава Харди обича да играе и в значително по-малки като мащаб великобритански продукции, като участията му в сериалите “Peaky Blinders”, „Табу“ и филма „Лок“ – всичките, на които създател е режисьорът и сценарист Стивън Найт.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY