Soundtrack.bg

Подготвя се трета част на „Ловци на духове“ с оригиналния актьорски състав

If there’s something strange in you neighborhood, who you gonna call? Ghostbusters! If there’s something weird, and it don’t look good. Who you gonna call? Ghostbusters! Основната песен към един от най-култовите, забавни и уникални филми на 80-те години – „Ловци на духове“ е парче, което всеки е чувал и си е тананикал. Песен, която всички познаваме и обичаме, а може би в близко бъдеще ще имаме възможността да я чуем и в трети филм от поредица, и то с оригиналния актьорски състав. Точно така! Дан Акройд потвърди, че в галактиката има още паранормални необясними явления, за които героите от „Ловци на духове“ е нужно да се погрижат.

В скорошно интервю Дан Акройд разкри, че понастоящем работи върху сценарий, за който се твърди, че ще включва и великия Бил Мъри
„Възможно е да се съберем с останалите двама ловци на духове … Точно върху това се работи в момента. Мисля, че Били ще дойде. Историята е толкова добра. Дори и да играе призрак.“
За съжаление, един от главните актьори в поредицата – Харолд Реймис почина през 2014 г. Той, заедно с Дан Акройд беше и сценарист на „Ловци на духове“ – проект, който постигна огромен успех, както сред критиците, така и сред феновете, превръщайки се в икона за цяло едно поколение филмови почитатели.

Филмът представя историята на трима парапсихолози – д-р Питър Венкман, д-р Реймънд Станц и д-р Игън Спенглър, които губят работата си в „Колумбийския университет“

Имайки нужда от доходи и работа, те се заемат с непозната и различна професия, фокусирайки изследванията си върху духове, призраци и паранормални явления, започвайки нов бизнес, за унищожаване на призраци, наречен „Ловци на духове“.

Харолд Реймис и Дан Акройд пишат сценария на филма, базирайки се на оригиналната идея на Дан за „Ловци на духове“, която включвала малко по-различна история, а и актьор. Според оригиналния план във филма трябвало да участват самият Дан Акройд и отдавна покойния Джон Белуши, които да пътуват през различни измерения, за да се борят с призраци.

Режисьорът Айван Райтман смятал, че сценарият има потенциал, но бил загрижен за бюджета, така че убедил Айкройд да работи с Рамис, за да намали цената.

Признаваме си, че не знам дали ново продължение на  „Ловци на духове“ е добра идея, имайки предвид колко време мина от втората част, но… защо пък не?