Soundtrack.bg

Сериозен гаф изуми феновете във „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“

Новият филм от вселената на „Хари Потър“ не премина без сериозен гаф, забелязан от феновете.

В момента в кината в цял свят се прожектира „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“. Това е втори филм от новия франчайз „Фантастични животни“, в който успяваме да научим важни и ценни детайли от предисторията на „Хари Потър„.

Вторият филм от поредицата е видимо по-мрачен от първия, предлагайки ни някои наистина драматични моменти, особено във финалната сцена. Но, разбира се, ние няма да ви издаваме нищо, оставяйки ви сами да разберете за какво става дума.

С няколко думи, историята на новия „Фантастични животни“ разказва за битката на магическия свят с могъщия Гринделвалд, който набира последователи за покоряването на хората и властването над тях. В главната роля е носителят на „Оскар“ Еди Редмейн, който играе Нют Скамандър – ексцентричен магьосник с афинитет към странните създания, който е изпратен лично от Албус Дъмбълдор в Париж, за да се изправи срещу Гринделвалд.

Но дотук с историята. Какво нередно откриха феновете в новия филм от вселената на „Хари Потър“?

Актьорският състав на „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“

Става дума за гаф, който изглежда наистина сериозен. Когато сюжетът на филма ни изпраща в замъка Хогуортс, там виждаме младата професор Минерва Макгонъгол, която е сред преподавателите в легендарния замък.

Има обаче един малък проблем.

Действието във филма се развива в далечната 1927 година, а според канона на „Хари Потър“, тогава Минерва Макгонъгол дори не е била родена. Най-запалените фенове на франчайза знаят, че професор Макгонъгол е родена през 1935 година, тоест – 8 години след събитията в „Престъпленията на Гринделвалд“. Тя започва да преподава в Хогуортс през 1956 година, когато е едва 21-годишна.

Професор Минерва Макгонъгол

Някои хора в социалните мрежи предположиха, че може би жената, която виждаме във „Фантастични животни“, е майката на Макгонъгол – Изобел, която може би също е преподавала в Хогуортс. Това обаче е далеч от истината, защото в оригиналния сценарий на филма ясно е записано, че героинята в него е именно Минерва Макгонъгол.

Е, случват се подобни работи. Още по-любопитно е, че сценарист на „Престъпленията на Гринделвалд“ е самата Джоан Роулинг, която явно сама е допуснала тази грешка. Макар че ни е трудно да повярваме, че тя може да допусне подобен гаф, без да е наясно с него.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.