Soundtrack.bg

Обявиха втори сериал, базиран на „Междузвездни войни“

Новото шоу ще бъде налично в предстоящата стрийминг платформа на Walt Disney.

Walt Disney обяви създаването на своята собствена стрийминг платформа, която ще носи името Disney+. Платформата ще бъде налична през следващата година, а както може да се предположи, сред основните акценти в нея ще бъде един от най-великите франчайзи в историята – „Междузвездни войни“.

И преди сме говорили, че Disney и Lucasfilm работят върху нов сериал, базиран на Star Wars, който ще носи името The Mandalorian. Ще има обаче и второ Star Wars шоу в каталога на Disney+. Другият сериал, който компанията разработва, ще разказва за събитията преди спинофа Rogue One и за самото зараждане на Съпротивата.

Голямото име в новия сериал е Диего Луна, когото вече познаваме от страхотната му роля на шпионина Касиан Андор в Rogue One. Луна разпространи съобщение до медиите и феновете, заявявайки, че за него е изключителна радост отново да бъде част от вселената на „Междузвездни войни“.

„Да се завърна във вселената на „Междузвездни войни“ е много специално за мен. Имам много спомени от страхотната работа, която свършихме заедно и приятелствата, които създадох при това приключение. Пред нас предстои нещо фантастично. Този вълнуващ нов формат ще ни предостави шанс да изследваме този персонаж още по-дълбоко.“

Новият Star Wars сериал ще бъде представител на шпионския жанр, а Касиан Андор и останалите герои ще участват във вълнуващи и опасни мисии, целящи създаването на стабилна съпротива срещу зараждащата се Империя.

Variety все пак съобщава, че Диего Луна първо трябва да приключи с ангажиментите си в друг сериал – Narcos, преди да може да започне новия си ангажимент. Очаква се снимките на новия сериал да стартират през следващата година.

Със сигурност създаването на стрийминг платформата Disney+ ще доведе до много ново съдържание с марката „Междузвездни войни“. Все пак, заедно с Marvel, това е най-вълнуващият франчайз в притежание на Walt Disney.