Soundtrack.bg

Обявиха първия хедлайнер на Hills of Rock 2019

Легендарните Whitesnake ще забият във втория ден на Hills of Rock 2019.

Организаторите на рок фестивала Hills of Rock от Sofia Music Enterprises обявиха първи хедлайнер за следващото издание на събитието. Hills of Rock 2019 ще се проведе в три дни между 28 и 30 юни, а хедлайнер на втория ден на 29 юни ще бъдат легендарните Whitesnake. За Дейвид Ковърдейл и бандата му това е поредно гостуване пред българска публика.

И през следващата година фестивалът ще се проведе в Пловдив. През тази година събитието пожъна огромен успех, а сред хедлайнерите бяха групи като Judas Priest и Iron Maiden.

Гостуването на Whitesnake в Пловдив ще бъде част от тяхното предстоящо турне Flesh & Blood. Бандата е подготвила както изпълнения на парчета от предстоящия им 13-и албум, така и на някои от вечните класики на Ковърдейл и компания.

През 2019 година Whitesnake ще представят видео към парчето „Shut Up & Kiss“, което ще бъде първи сингъл от техния следващ албум. Промоцията на видеото ще бъде скоро преди старта на голямото турне на групата.

„Вълнуваме се и очакваме с нетърпение да свирим на Hills of Rock в Пловдив през 2019. Концертът ни ще е много специален и ще бъде продължение на 40-годишния ни юбилей!“, казва основателят на групата Дейвид Ковърдейл, цитиран от организаторите.

Освен великия Дейвид Ковърдейл, в днешния състав на Whitesnake влизат още китаристите Реб Бийч и Джоел Хоекстра, басистът Майкъл Девин, барабанистът Томи Олдридж и пианистът Микеле Лупи.

Whitesnake имат зад гърба си няколко платинени албума, милиони продажби в цял свят и №1 парчета като „Is This Love“ и „Here We Go Again“.

Издание №3 на Hills of Rock ще се проведе като част от програмата на „Пловдив 2019 – Европейска столица на културата“. Очаква се утре да бъде обявен и вторият хедлайнер на събитието.

От утре в продажба влизат и билетите за фестивала. Първите 1000 от тях ще са на цена 120 лв, след което до края на декември те ще струват 140 лв. След три месеца цената ще е вече 160, а от края на март до юни – 180 лв.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY