Soundtrack.bg

Правят филм по култовия сериал Breaking Bad

Създателят на Breaking Bad Винс Джилиган обяви, че ще има игрален филм по култовия сериал.

Звучи твърде хубаво, за да е истина, но всъщност сме готови да ви зарадваме – един от най-добрите сериали на всички времена Breaking Bad ще се превърне в игрален филм. Variety потвърждава, че създателят на сериите Винс Джилиган вече работи върху прехвърлянето им на кино екран.

На този етап знаем, че филмът ще бъде дълъг около два часа. Всъщност на този етап не е ясно, дали бъдещият филм наистина ще бъде пуснат по кината или ще бъде наличен в някоя от стрийминг платформите. И в двата случая обаче важното е, че такъв проект ще има.

Засега Винс Джилиган не издава нищо съществено за проекта. Не знаем дали той ще следва събитията от сериала, както е случаят със спинофа Better Call Saul, или пък събитията ще се развиват преди приключенията на Уолтър Уайт и Джеси Пинкман.

С времето Уолтър Уайт се превърна в един от най-култовите персонажи в историята на телевизията

Слухове за стартирането на подобна продукция имаше от известно време насам. Изданието Alburquerque Journal бе съобщило, че снимките на филма ще стартират в града в началото на месец февруари 2019 година. Не е тайна, че касовият успех на сериала превърна Албъркърки в туристическа атракция за хора от цял свят. Една от водещите атракции в случая е къщата, където Уолтър Уайт и неговото семейство обитаваха по време на шоуто.

Същото издание съобщава, че работното заглавие на филма е Greenbriar, а той следва историята на отвлечен мъж, който се опитва отново да докосне свободата.

Остава да разберем, дали водещите звезди на шоуто Брайън Кранстън и Арън Пол ще вземат участие в проекта. Съобщава се, че самият Винс Джилиган ще оглави проекта, пишейки сценария и вероятно режисирайки. Разбира се, феновете искат най-вече да видят дуото Кранстън – Пол отново на екран, но на този етап нищо не е ясно.