Soundtrack.bg

Дейв Грол мечтае да е барабанист на AC/DC

Фронтменът на Foo Fighters сподели една от големите си мечти.

Да бъде поне веднъж барабанист на великаните AC/DC – това е една от мечтите на Дейв Грол, фронтменът на Foo Fighters.

Не е тайна, че Грол придоби световна слава именно като барабанист, свирейки на този инструмент с легендарните Nirvana. Сега обаче музикантът сподели, че би искал да участва в поне едно шоу на австралийските рок мастодонти AC/DC.

Грол даде интервю за „Форбс“, като основна тема бяха изборите в САЩ. Двете страни обаче поговориха и за музика. Дейв Грол бе попитан, за коя банда мечтае да излезе на сцена и да седне зад барабаните. Неговият отговор бе категоричен – AC/DC.

В последно време феновете на AC/DC имат поводи за радост. Почти сигурно е, че легендарната банда отново е в студиото, за да запише нов материал. Това стана ясно през лятото, когато членове на групата бяха забелязани в звукозаписното студио на бандата във Ванкувър.

Една от големите новини е завръщането на барабаниста Фил Руд. Преди няколко години той бе отстранен от групата, заради отправена заплаха към фен и притежание на наркотици. Руд дори бе осъден на 8 месеца домашен арест, биваки заменен в бандата от Крис Слейд.

Проблеми имаше и фронтменът на групата Брайън Джонсън, на когото бе забранено по медицински причини да участва в концерти на AC/DC. Това доведе до ангажирането на Аксел Роуз от Guns N’ Roses, който замени Джонсън начело в серия от концерти. Сега обаче Джонсън отново е на линия, макар и да говорим единствено за студийни записи.