Soundtrack.bg

Първи пълен трейлър на 3-ти сезон на True Detective

True Detective е интересен феномен. Първият му сезон беше като нещо извън тази Вселена. Абсолютен шедьовър – брилянтна актьорска игра, гениален сценарий, страхотна атмосфера, адски добре заснет и изпипан до последния детайл. За сметка на това втори сезон няма дори да го коментираме и по-добре да се направим, че не е съществувал. Едва ли има сериал в последните години с толкова голяма разлика в качеството между два сезона.

Затова и очакванията ни за 3-тия сезон са на кантар, както, може би, на всички останали. От една страна той или ще е на нивото на първия, а от друга или ще е провал като втория, което ще сложи и край на сериала. Силно се надяваме да е първото, защото този път Ник Пизолато, шоурънърът, твърди, че е имал достатъчно време, за да се подготви и изпипа детайлите.

Сега видяхме и първият пълен трейлър на новия сезон (досега имаше само кратък тийзър) и си позволяваме да станем оптимисти:

Трябва да признаем, че видяното от трейлъра и рекламите до момента ни харесва. Смятаме, че историята е интересна, а атмосферата и заснемането изглеждат на много високо ниво. Със сигурност трейлърът показва много малко от предстоящия сериал, за да не ни развали удоволствието от фабулата и сюжетно разкриване. Много е трудно да се правят трейлъри на подобни сериали и филми, където мистерията и неизвестното е водещото. Затова и сме убедени, че трети сезон ще има какво да предложи.

Напомняме ви, че действието ще се развива дълбоко в дебрите на САЩ – планинската местност Озаркс, разположени в Мисури, Арканзас и Оклахома. Разследващите ще се изправят срещу сериозно и ужасяващо престъпление, забулено с много мистерия. Сюжетът  ще се развива в три времеви периода. Главните герои ще са детективите Уейн Хейс и Роланд Уест, изиграни от носителя на „Оскар“ Махершала Али и Стивън Дорф. Важна роля ще има и учителка Амелия Риърдъм, изиграна от Кармен Еджого, чиито две деца изчезват безследно през 80-те години на миналия век.

Премиерата му е на 13 януари 2019 по НВО.