Soundtrack.bg

Правят „Лоши момчета 3“

Казвали ли сме ви вече, че живеем в ерата на продълженията, спин-офите и римейковете? Многократно? Писна ви да ви повтаряме? Ами добре – ще ви го кажем пак. Живеем в ерата на продълженията, спин-офите и римейковете. Да си знаете.

Струва ли ви се горният абзац абсурден? Ако отговорът е – да – значи мислите правилно. Точно на същият принцип обаче работи Холивуд във второто десетилетие на 20-ти век. И няма никакво намерение да прекратява тази тенденция. Това е като анекдотът за един концерт на известна българска банда, която подгрява чуждестранен хедлайнер. Фронтмена на бандата, която вече всички искали да се маха, за да излиза същинската група попитал: „Искате ли ощеее?!?!?“, публиката му отговорила: „Нееее!!!!“, а той казал „Ето ви тогава още едно парчееее!“.

Точно по този начин функционира и явно все по-изчерпания Холивуд. Залива ни с още от същото до втръсване, а ние сме принудени да го гледаме, защото често няма какво друго. Такъв и е случаят на „Лоши момчета 3“.

Макар първите два филма да са приятни – кому е нужно трети след толкова много години? Аудиторията обаче явно си го иска, защото от Sony, след много препятствия, са решили да правят продължение. То ще бъде с оригиналните „лоши момчета“ – любимото дуо Уил Смит и Мартин Лорънс. Най-голямото препятствие пред продукцията беше да се нагласят натоварените графици на двамата актьори.

Най-вероятно режисьори на лентата ще бъдат Адил Ел Арби и Билал Фалах („Black“). И въпреки мрънкането ни в началото – трябва да признаем, че сме умерени фенове на първите два филма, които бяха доста сносни и забавни екшъни. Макар да нямаха много кино качества – бяха истинско забавление. Затова и ще ни е интересно да видим какво може да ни предложи този франчайз почти 20 години по-късно. Лентата едва ли ще излезе преди 2020-21 година, а втората част беше с премиера 2003. Продължаваме да сме на мнение, че предпочитаме да виждаме повече оригинални и свежи идеи, но какво пък – ако има толкова фенове – защо не?