Soundtrack.bg

Ще има продължение на „Гладиатор“!

Епичният „Гладиатор“ на Ридли Скот ще продължи своята история на голям екран.

Легендарният режисьор Ридли Скот вече работи по продължение на собствената си кино класика „Гладиатор“, която през 2000 година му донесе цели 11 номинации за „Оскар“ и 5 статуетки, включително за най-добър филм. Новината бе съобщена от Deadline. Според информация на изданието, Скот и неговата компания Scott Free движат проекта с подкрепата на Paramount.

Съобщава се, че историята във втория филм ще се върти около Лусий – младото момче, племенник на Император Комодий (Хоакин Финикс), което бе спасено от Максимус (Ръсел Кроу) в първия филм. Имайки предвид, че героят на Ръсел Кроу почина в края на оригиналния филм, то предполагаемо Максимус няма да се завърне и историята ще продължи без него.

Самият Ридли Скот има силен интерес отново да влезе в ролята на режисьор. Очаква се сценарият да бъде написан от Питър Крейг, който стои зад сценариите на продукции като „Игрите на глада“ и предстоящия „Топ Гън: Маверик“.

В момента Ридли Скот работи активно по своя първи телевизионен сериал – Raised by Wolves.

Преди 18 години „Гладиатор“ заработи почти 500 милиона долара в световния боксофис, превръщайки се в един от най-успешните филми за времето си. Филмът възроди жанра на историческия епос, който бе в застой от няколко десетилетия.

Самият Ръсел Кроу имаше интерес да застане зад продължение на „Гладиатор“, въпреки смъртта на Максимус в първия филм. Той дори бе ангажирал музиканта и сценарист Ник Кейв да напише сценария за евентуалното продължение на продукцията. До такова обаче така и не се стигна, поне не под ръководството на Ръсел Кроу.

На този етап все още няма конкретна информация, кога бихме могли да очакваме продължението на „Гладиатор“. Със сигурност обаче ще мине известно време, преди тепърва да бъде сформиран екип, който да застане зад продукцията. Остава да се надяваме, че вторият филм ще бъде също толкова добър, колкото и първия.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY