Soundtrack.bg

Netflix разказва за живота на Prince в нова документална поредица

Легендата за Prince ще оживее отново на екран в каталога на стрийминг платформата Netflix.

През 2016 година загубихме Prince – един от най-талантливите музиканти на всички времена. Поради това не е никак изненадващо, че най-голямата стрийминг платформа на планетата Netflix ще ни зарадва с нова документална поредица, посветена на неговия живот.

Съобщава се, че проектът е оглавен от Ава ДюВернай, която е режисьор на продукции като Selma и 13th – и двете номинирани за „Оскар“.

Variety информира, че Ава вече работи от няколко месеца по документалната поредица. Тя ще проследи целия живот на Prince, като идеята вече е получила зелена светлина от неговото семейство, което ще помогне с каквото е нужно за реализиране на идеята.

Ще можем да видим различни и редки видео кадри, снимки и интервюта на легендарния музикант. Ава ДюВернай вече е получила пълен достъп до богатия архив на Prince, което обещава да видим наистина интересни сцени с негово участие.

След като бе обявено официално за проекта, Ава ДюВернай написа в Twitter: „Prince беше гений – истинска наслада за сетивата. Той беше като никой друг. Prince заличи границите и сподели сърцето си чрез музиката. Единственият начин, по който мога да направят този филм, е с много любов и внимание. За мен е чест да го сторя.“

След смъртта на Prince, Channel 4 представи документалната лента Prince: Last Year of a Legend. Там имахме възможността да видим интервюта с негови приятели, както и музиканти като Cee Lo Green, Джордж Клинтън и други.

Prince почина изненадващо на 21 април 2016 година на 57-годишна възраст. Впоследствие бе обявено, че музикантът е починал заради превишена доза от веществото фентанил. По време на кариерата си той продаде повече от 100 милиона албума в цял свят, като спечели общо 8 награди „Грами“. Сред отличията му е и награда „Оскар“ за филма Purple Rain от 1984 година. През 2004 година Prince бе приет в Залата на славата на рокенрол музиката.