Soundtrack.bg

Metallica се надяват на още 20-25 години на сцена

Ларс Улрих сподели, че се надява съществуването на Metallica да продължи още дълго време.

Една по една легендарните рок и метъл банди преустановяват своята активна дейност. Което е нормално, имайки предвид напредването на годините. Банди като Slayer, KISS и Black Sabbath вече обявиха оттеглянето си от голямата сцена. Вероятно и други ще ги последват в следващите години. Но какво можем да кажем за траш метъл великаните от Metallica?

Според един от членовете на групата – Ларс Улрих, бандата от Лос Анджелис се надява на още „поне 20-25 години на сцена“, колкото и амбициозно да звучи това на пръв поглед.

„Много хора се оттеглят, но ние се чувстваме енергични и подмладени. Имам предвид, че искаме да продължим още дълго време“, сподели Улрих пред една от радиостанциите на Филаделфия.

„Надяваме се да имаме още 20 или 25 години като Metallica. Не зная как ще изглеждаме, нито пък как ще звучим, но това е идеята в главите ни.“

В момента всичките четирима членове на Metallica са на 54 или 55 години. Ако плановете на групата се изпълнят, то те биха били на 80-годишна възраст след още четвърт век. Дали могат да свирят на подобна възраст? Членовете на The Rolling Stones са в средата на своите 70 години, а все още изнасят грандиозни концерти с многохилядна публика.

Барабанистът на Metallica добави: „Все още не мислим за оттегляне, по-скоро сме на точно обратното мнение. Всичко, което обикновено правим, е дълга игра. Когато си на 17 години, планираш живота си единствено в следващите 5 минути. Къде ми е следващата бира? Сега имаме съвсем друг начин на мислене“.

Ларс Улрих признава, че една от най-големите радости на Metallica е любовта на младите фенове и музиканти към групата.

„Това е лудост. Просто е невероятно. В днешно време има повече млади хлапета на нашите концерти откогато и да е било. Половината от публиката е под 20 години. Също така, съотношението между момчета и момичета е 50 на 50, което не беше така преди 20-30 години.“