Soundtrack.bg

Наоми Уотс поема главна роля в предисторията на „Игра на тронове“

Последният сезон на най-големият сериал на нашето време „Игра на тронове“ още не е излязъл, а вече започват активни новини за предисторията, която се готви. Това, разбира се, като фенове, може само да ни радва, защото означава, че по проекта се работи активно, а освен това няма да има голяма дупка между двата сериала от общата вселена.

Както си проличава от заглавието – от HBO въобще не са решили да пестят пари и да си поплюват и отново ще залагат на големи звезди. Двукратно номинираната за „Оскар“ актриса Наоми Уотс е наета за главна роля в бъдещия сериал. Според официалната информация тя ще играе ролята на харизматичен човек от висшето общество, който крие тъмна тайна.

През 2011 година сериалът заложи сам на една голяма звезда – Шон Бийн. Всички останали в главните роли бяха или нови актьори, или не особено популярни такива. Само за няколко сезона обаче „Игра на тронове“ превърна водещите си актьори в абсолютни холивудски звезди и едни от най-търсените, обичани, интервюирани и високо платени актьори и то не само в телевизията. Затова и е любопитно какъв ще е новият им подход – дали ще разчитат на вече утвърдени актьори или отново сами ще си направят звездите.

Напомняме ви, че временното име на новия сериал ще бъде The Long Night (Дългата Нощ), според самия Джордж Мартин. Той ще разкаже историята на Дългата нощ – събитие, случило се преди повече от 8000 години преди сюжета от „Песен за огън и лед“. То представлява зима, която продължила цяло поколение и първата епична война срещу Белите бродници.

От HBO вече са поръчали пилотен епизод от сценаристката Джейн Голдман – на Kingsman: The Secret Service, X-Men: First Class и The Woman in Black. Според вестник The Belfast Telegraph снимките на новия сериал ще започнат още тази година в студиата Paint Hall в Белфаст, Северна Ирландия.