Soundtrack.bg

Джони Деп слага край на участието си в „Карибски пирати“

Култовата поредица „Карибски пирати“ остава без голямата си звезда Джони Деп. Той официално е отказал да участва в повече филми от поредицата. Джони игра в 5 поредни филми, като последният „Oтмъщението на Салазар“ се оказа провал.

Поредицата му донесе десетки милиони приходи, както и огромна популярност. В същото време обаче твърде много хора започнаха да свързват Джони Деп именно с ролята му Джак Спароу и забравиха много от другите му добри роли. Не на последно място – образът и играта на Деп се изчерпаха и си пролича, че той вече участва във филмите само заради парите.

Карибски пирати без Джак Спароу

Напоследък Джони Деп е в огромна финансова, медийна и професионална криза. Заради неразумно харчене той загуби десетки милиони. Филмите в последните години, в които играе, рядко са успешни, а той влезе в клиширани роли, играейки шантави костюмирани персонажи. Разводът му с Амбър Хърд пък, освен милионите загуба, го дискредитира в обществен план. Заради обвиненията в домашно насилие медиите и много хора подеха черна кампания против Деп, която го срина психически.

Заради всичко това последните години на Джони са меко казано трудни, което се отразява и на кариерата му. Той обаче е решил да преодолее това, да остави миналото зад себе си и да се докаже отново като една от най-големите холивудски звезди на нашето време.

Предишните части на „Карибски пирати“ донесоха повече от 3 млрд. долара, но всяка даваше все по-малка възвръщаемост. Въпреки това дойната крава не е издоена и филми от поредицата ще продължат да излизат, макар и без Джони Деп в тях.

В момента той се е концентрирал върху водещата си роля в друг бъдещ блокбъстър – „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“, който ще излезе на 16 ноември тази година. Там той играе главният лош Гринделвалд. Заради изборът на Деп в ролята продукцията и в частност Дж.К.Роулинг бяха остро критикувани, именно заради обвиненията в домашно насилие. Въпреки това екипът застана зад него и той не беше уволнен.