Soundtrack.bg

Окончателно: филм за Боба Фет няма да има

Със сигурност няма да видим филм за един от най-култовите персонажи от „Междузвездни войни“.

Изпълнителният директор на Lucasfilm Кейтлин Кенеди потвърди това, което предполагахме от дълго време насам, а именно – че филм за култовия персонаж от „Междузвездни войни“ Боба Фет няма да има.

Както е известно, наскоро от Lucasfilm и Walt Disney обявиха, че двете компании ще преустановят политиката си да пускат по един нов филм от вселената на „Междузвездни войни“ годишно. Това практически „замрази“ проектите за редовни спиноф филми от франчайза, каквито бяха Rogue One и „Соло“. Освен за Боба Фет, очакваше се отделен филм и за Оби Уан Кеноби, но на този етап тези планове няма да бъдат реализирани. Основна причина за това стана неуспехът на „Соло“, за който като основна причина бе изтъкнато пренасищането от твърде много Star Wars филми в последно време.

Освен върху предстоящия Епизод IX, който ще бъде отново режисиран от Джей Джей Ейбрамс, на този етап Lucasfilm се концентрират върху The Mandalorian – сериал, базиран върху „Междузвездни войни“, който ще бъде достъпен в новата стрийминг платформа на Walt Disney.

The Mandalorian е създаден от Джон Фаврьо. Действието в поредицата ще се развива три години след събитията в Епизод VI „Завръщането на джедаите“ и няколко десетилетия преди Епизод VII „Силата се пробужда“.

И ако феновете на Star Wars се вълнуват от новия проект, то със сигурност те съжаляват, че няма да можем да видим отделни спиноф филми за важни герои като Боба Фет, Оби Уан Кеноби, Йода и т.н. Но пък кой знае – може би в бъдеще Lucasfilm и Walt Disney ще променят отново политиката си, давайки на феновете това, което искат да видят? Със сигурност обаче неуспехът на „Соло“ в боксофиса обърка доста плановете на двете студия.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY