Soundtrack.bg

Drake счупи 54-годишен рекорд на The Beatles

Рапърът Drake успя да счупи 54-годишен рекорд в Billboard, който Beatles държаха повече от половин век, след като пусна новата си песен в колаборация с Bad Bunny, която мигновено влезе в топ 10 на чарта.

“MIA” е 12-ата песен на канадската суперзвезда, която през 2018 влезе в топ 10 на престижната класация – резултат, който никой друг музикален артист не е постигал в рамките на година.

С това Drake подобри рекорда на Beatles от 11 песни в топ 10, поставен през далечната 1964 година. Тогава там попадат класики, сред които “I Feel Fine” и “She’s A Woman”, както и “Can’t Buy My Love”, “She Loves You” и “A Hard Day’s Night”.

Тази година обаче рапърът е в стихията си и вече три пъти беше на върха на класацията с хитовете “God’s Plan”, “Nice For What” и “In My Feelings”, както и с колаборациите си с Lil Baby – “Yes Indeed”, BlocBoy JB – “Look Alive” и Migos – “Walk It Talk It”. Останалите песни, които достигнаха челната десетка, са “Nonstop”, “I’m Upset”, “Diplomatic Immunity”, “Emotionless” и “Don’t Matter To Me”.

За да отбележи наистина страхотното си постижение, Drake публикува в Instagram SMS комуникация с някогашна негова учителка, която му е изпратила скрийншот със статията на Billboard относно новия рекорд, допълвайки, че често се чуди какво би си помислил тийнейджърът Drake относно успеха на порасналия Drake.

 

View this post on Instagram

 

My favorite teacher in high school still texts me as if I am coming to class this week and I love her for that 💗

A post shared by champagnepapi (@champagnepapi) on

В рамките на шегата, рапърът пише, че е по-вероятно някогашното му „Аз“ просто да се концентрира върху повишаването на оценките си.

Припомняме ви, че по-рано тази година канадецът пусна албума “Scorpion”, който не само завоюва огромна популятност, но и го превърна в първия изпълнител, постигнал 50 милиарда стрийминга във всички музикални платформи.