Soundtrack.bg

Новата песен на Лана Дел Рей е посветена на писателката Силвия Плат

Любимата ни Лана Дел Рей посвети песен на писателката Силвия Плат.

Лана Дел Рей е сред артистите, които знаят как да оставят следа в историята на съвременното изкуство. Стилът ѝ е разпознаваем, запомнящ се и дори бихме казали – обсебващ. Меланхолията струи от нейната музика, но по начин, който не ни отчуждава от нея, а по-скоро ни привлича.

Вчера в профила си в Instagram певицата публикува откъс от песен, носеща името “Sylvia Plath”, която се очаква да бъде част от предстоящия ѝ албум “Norman Fucking Rockwell”. Това е третият тийзър, който американката пуска този месец след “How to Disappear” и “Cinnamon”, които скоро след това самата тя изтри от страницата си.

 

View this post on Instagram

 

SYLVIA PLATH from NORMAN FUCKING ROCKWELL 🎥

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelrey) on

Лана представи новата си песен със селфи видео, на което лежи по гръб и пее меланхоличния трак. По-късно пусна част от текста и в Twitter.

I was reading Slim Aarons
and I got to thinking that I thought maybe I’d get less stressed if I was tested less
like all of these debutantes-
smiling for miles
in pink dresses and high heels
on white yachts.
But I’m not
baby
I’m not
that

В случай че не сте запознати с личността на Силвия Плат, ще ви разкажем малко повече за нея. Тя е поетеса, родена през 1932 година в Щатите. Бори се с клинична депресия, която завършва със самоубийство на 30-годишна възраст. Има две деца – Фрида и Никълъс, а една от най-известните ѝ творби, преведена и на български език, е “Стъкленият похлупак”, който излиза на бял свят през 1963 година.

Все още няма дата, на която се очаква да излезе албумът на Лана Дел Рей, знае се само, че ще бъде през 2019 година. За сега официалните песни от него са “Mariners Apartment Complex” и “Venice Bitch”.