Soundtrack.bg

Вече ще можем да променяме името си в PlayStation Network

Съжалявате за името, което сте си избрали в PSN? Sony ще ви дадат възможност да го промените.

Истина е, че съществуват примери за наистина отчайващи хрумвания, що се отнася до имената, които сме си избирали при регистрация на акаунт в PlayStation Network. И това е логично – мнозина от нас са се сдобили с първата си конзола още преди години, когато все още не сме ги обмисляли много сериозно тези неща.

Дълго време геймърите искаха Sony да разреши функцията за промяна на псевдонима в PlayStation Network. Sony обаче упорито отказваше. До днес.

От японската компания обявиха, че стартират тестов период на нова функционалност, която ще ни позволи да се избавим от комичните си псевдоними в PlayStation Network. В началото функцията ще бъде налична единствено за хората, които и преди са участвали в подобни бета тестове. Очаква се в началото на следващата година всички да могат да променят своя PSN никнейм.

И това обаче няма да бъде безплатно, освен първия път.

Първата ви смяна на псевдонима ще бъде безплатна, но следващата такава вече ще бъде таксувана с 9.99 долара. Или половината на тази сума, ако сте абонати на PlayStation Plus.

За да промените никнейма си, достатъчно ще бъде да влезете в Settings менюто на своята конзола или на своята профилна страница. Тук ще имате възможността впоследствие да изпишете и своя стар псевдоним, за да могат приятелите ви да ви познаят. А може и да не го правите. Но щом решите веднъж, това ще бъде окончателно, тъй че внимавайте.

И тук обаче няма пълно щастие. Sony споделят, че промяната на никнейма ще бъде видима единствено при по-нови игри, издадени след 1 април 2018 година. Или при т.нар. „най-играни“ заглавия, които компанията явно селектира по определен критерий. На нас това ни изглежда малко като недовършена работа, но предполагаме, че Sony имат добри причини за този малък детайл.

Е, това е – край на срамните псевдоними в геймърските среди. Но внимавайте с избора на нови.