Soundtrack.bg

Hulu създава сериал, базиран на историята на Wu-Tang Clan

Историята на Wu-Tang Clan се превръща в основа на нов сериал от каталога на Hulu.

Wu-Tang Clan е една от най-великите групи в историята на хип-хоп музиката, а сега пътят на бандата от Стейтън Айлънд ще се превърне и в основа на нов сериал, който ще можем да гледаме в каталога на стрийминг платформата Hulu.

От Hulu вече са поръчали заснемането на 10 епизода, които ще ни върнат в бурните времена на Ню Йорк от 90-те години. Времена, белязани от тежката битка с наркотиците и престъпността, но и с възхода на рап музиката. Възход, за който до голяма степен вина имат и легендите от Wu-Tang.

Новият сериал е създаден от RZA – един от членовете на групата, и Алекс Це, когото познаваме от работата му по продукцията SuperFly.

Wu-Tang: An American Saga, както ще бъде името на сериала, е базиран върху истинската история на Wu-Tang Clan. Дейвствието ще се развива в Ню Йорк през 90-те години на миналия век. Ще проследим как Боби Дигс, познат още като RZA, проектира създаването на клана, обединявайки в едно млади и талантливи мъже, разкъсвани между рап музиката и престъпността.

Днес Wu-Tang Clan могат да се похвалят не само с милиони фенове по целия свят, но и с продадени повече от 40 милиона албума. Пет от тях достигнаха златен  и платинен статут.

Wu-Tang Clan са основани в началото на 90-те години в Ню Йорк. С времето групата не само постига изключителни успехи в хип-хоп индустрията, но проправя път и за много други таланти, създавайки цяла рап империя. Списание Rolling Stone ги определя за „най-великата хип-хоп група на всички времена“.

Wu-Tang са съставени от RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa и Cappadonna. Част от крюто бе и Ol’ Dirty Bastard, който обаче почина преди 14 години.

През 2014 година Wu-Tang Clan издадоха своя шести студиен албум, носещ името A Better Tomorrow. Тавата обаче получи смесени отзиви от страна на фенове и критика.