Soundtrack.bg

Членовете на Soundgarden говориха за бъдещето на бандата

Има ли бъдеще Soundgarden без покойния Крис Корнел?

Ще продължи ли Soundgarden съществуването си, дори и без вече покойния Крис Корнел? Оцелелите членове на бандата говориха по този въпрос, отказвайки да дадат категоричен отговор по темата.

Крис Корнел отне живота си през миналата година, когато легендарният музикант се самоуби след концерт на групата. Членовете на Soundgarden Ким Тайл, Бен Шепърд и Мат Камерън говориха пред Rolling Stone, като за тях това е първо интервю след смъртта на Корнел.

По време на интервюто тримата музиканти намекнаха, че не е изключено отново да свирят заедно в бъдеще, макар и без да обещават нищо конкретно.

„Все още си даваме малко време, за да осъзнаем какво точно се случи. Определно бихме се радвали да продължим и да измислим какво можем да направим заедно“, цитиран бе Мат Камерън.

Бен Шепърд от своя страна добави: „На лично ниво… дори все още не сме имали възможността да се помотаем заедно – само ние тримата. Оставяме на времето да ни излекува. След това ще помислим за следващата естествена стъпка, която бихме могли да направим.“

В отделно интервю за Billboard, Ким Тайл също дискутира възможността членовете на култовата група от Сиатъл отново да правят музика заедно. Той посочи, че между музикантите често се е коментирало какво са правили други групи, попаднали в подобна ситуация в миналото. Както добре знаем, някои банди са преустановявали съществуването си, докато други са продължавали напред.

Междувременно в родния град на Крис Корнел бе открита негова статуя.

По първоначални планове статуята трябваше да бъде открита в края на август, но церемонията бе отложена, за да може повече хора да посетят събитието. Скоро след това, в една от местните сгради бе прожектиран концерт на Soundgarden от 2013 година, с което допълнително бе почетена паметта на Крис Корнел.