Soundtrack.bg

Ридли Скот ще режисира сериала Raised By Wolves

Телевизията не е това, което беше. Щом дори култов и легендарен режисьор от киното като Ридли Скот е решил да се насочи към нея – това е достатъчно красноречиво, че нивото вече е съвсем различно. Ридли е поел ангажимента да режисира предстоящия сериал Raised By Wolves. За него не се говори много, но има възможност да се окаже неочаквано бижу.

Сериалът е по идея и сценария на шоурънъра Арън Гузиковски, който е автор на великолепно написания филм “Prisoners”.  Идеята му звучи прекрасна, а заглавието му е препратка към древността. Всъщност обаче той ще е фантастика.  Сериалът ще разказва за двама андроиди, чиято задача е да отглеждат човешки деца на тайнствена девствена планета с цел да направя нова и по-добра човешка цивилизация от самото начало. След време обаче процъфтяващата досега човешка колония е заплашена от разцепление, предизвикано от религиозни противоречия. Андроидите ще трябва да се справят с предизвикателството и да разберат колко трудна и опасна задача е да се управляват човешките вярвания.

Звучи много интересно, много оригинално и много потенциално! Екипът, който ще прави сериала пък, освен самите Ридли Скот и Арън Гузикоски, е съставен от режисьори, сценаристи и продуценти като Изпълнителни продуценти ще бъдат режисьорът, сценаристът, Дейвид В. Зукър (“Тhe Man in the High Castle”), Джордан Шиън (“The Terror”), Адам Колбренър (“Prisoners”) и Робин Майсингър („Prisoners”). Въобще – хора, които са с богат и успешен опит в киното и телевизията.

Сериалът още е в пре-продукция, което означава, че нямаме нито кастинг, нито премиерна дата, но това най-вероятно ще бъде през 2020-та или 2021-ва. Казано честно – въпреки че проекта е в начален етап – на нас ни се струва адски интересно на ниво концепция. Звучи по-различно, спрямо все по-популярните супергеройски и фентъзи сериали. Отдавна ни се гледа истински добър фантастичен, сериозен и социално обвързан сериал. Време е нивото на жанра да се вдигне и отново да отиде към корените си, когато фантастиката беше наистина сериозна, а не, както погрешно смятат много хора днес – единствено с цел развлечение. Ще следим проекта с голям интерес.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY