Soundtrack.bg

Първи трейлър на „Гробище за домашни любимци“ на Стивън Кинг

Вече стана ясно, че абсолютно цялото творчество на Стивън Кинг ще бъде филмирано, а дори след като то привърши – ще дойде време да се правят римейкове. Както всъщност се случва и с „Гробище за домашни любимци“. Е, какво пък – ние не се оплакваме. Кинг е уникален писател, чиито книги са изключително кинематографски. Не случайно много от екранизациите му стават изключително печеливши и добре оценявани.

Както някои от вас знаят следващия филм по Кинг, който ще видим, е базиран по една от най-добрите му и зловещи книги „Гробище за домашни любимци“. Хорър романът разказва историята на семейство Крийд. Мъжът доктор Луис Крийд, заедно със съпругата си Рейчъл, синът им Гейдж, дъщеря им Ейлин и котката Чърч, се премества от Бостън в малкото градче Лъдлоув в провинциален Мейн. В началото те са изключително щастливи от новия си дом, заради обграждащата го природа, тишина и спокойствие, коренно различни от динамичния живот в Бостън .

Това обаче трае кратко, защото скоро след това малкото дете Гейдж загива, блъснат на пътя до дома им. В последствие Луис се побърква и вманиачава. Той изравя трупа на сина си от гроба му и го закопава в прокълната индианска местност, разположена в горите до домът им, превърната от местни деца в гробище за домашни любимци. Тогава това, което Луис желае се сбъдва – трупът на невръстния му син възкръсва, отприщвайки злото. Вижте трейлъра:

Всеки чел книга знае колко зловеща, болна и брутална е тя – едно от най-черните неща, раждани от извратеното създание на Краля на хоръра Стивън Кинг. За любителите на жанра обаче – новият филм може да се окаже истинско пиршество. Той наистина добре обхваща атмосферата на книгата.

Режисьори на „Гробище за домашни любимци“ са Денис Уидмайър и Кевин Колш („Starry Eyes“), а сценаристи са Дейвид Кайганич и Джеф Бълъ. В главните роли влиза Джейсън Кларк, Джон Литгоу, Ейми Саймец, Жете Лорънс, Алиса Брук Левин и други. Премиерата е на 4 април 2019 година.

Антон Далчев