Soundtrack.bg

Джеймс Гън ще пише сценария за „Отряд самоубийци“ 2

След като бе уволнен от вселената на Marvel, Джеймс Гън преминава в редиците на конкурента DC.

Както и се очакваше, Джеймс Гън няма да остане задълго без работа, откакто бе освободен от Walt Disney и Marvel заради неприлични туитове, написани преди доста години. Гън е човекът, създал изключително успешните „Пазители на Галактиката“, но въпреки подкрепата на много хора, той не успя да запази работата си и бе уволнен.

Стана ясно, че сега Гън ще премине в конкурентния лагер на Warner Bros и DC, които на този етап стремително губят борбата с Marvel, поне ще се отнася до киното. Polygon и доста други медии информират, че Джеймс Гън ще напише сценария за втората част на „Отряд самоубийци“.

Сигурно помните, че първата част на филма не бе приета никак добре от страна на критика и публика. С Джеймс Гън на борда обаче, надеждите за по-добро продължение на лентата нарастват значително.

На този етап има информация, че Гън се е заел единствено със сценария на филма. Вече обаче се прокрадват слухове, че не е изключено той да бъде и режисьор на лентата.

io9 от своя страна посочват, че по-скоро е неправилно да наричаме филма, чийто сценарий пише Гън, продължение на „Отряд самоубийци“. От медията споменават, че Джеймс Гън е предприел изцяло нов подход към лентата, като той по-скоро ще създаде изцяло нов филм като усещане, а не продължение на несполучливия първи.

Със сигурност ако Гън се заеме и с режисурата на филма, то имайки предвид неговите качества и репутация, това ще се превърне в един от най-чаканите филми за комикс герои в следващите години.

В първия „Отряд самоубийци“, режисиран от Дейвид Айър, участие взеха звезди като Уил Смит, Марго Роби, Виола Дейвис, Дейвид Харбър, Джаред Лето, Кара Делевин и други. Лентата обаче така и не успя да оправдае високия хайп, който имаше към нея от страна на феновете.