Soundtrack.bg

Първи трейлър на „Добри поличби“ на Пратчет и Геймън

 „Добри поличби“ е един от най-очакваните от нас телевизионни проекти. Мини сериалът ще бъде базиран на колоритната забавна едноименна книга, която е съвторство на Тери Пратчет и Нийл Геймън. Гениалните британци са едни от най-най-най-любимите ни писатели на всички времена и то дори изкарани извън пределите на жанра си.

Сериалът е продукция на Amazon, а негов шоурънър е самият Нийл Геймън, като на режисьорския стол стои Дъглас Маккинън (Knightfall и Doctor Who). Сериалът разказва една абсолютно шантава съвременна фентъзи приказка за Апокалипсиса.

Краят на света наближава. Това обаче означава, че един претенциозен Ангел и един доста разкрепостен Демон, на които прекалено много им харесва живота им на Земята, трябва да обединят усилията си, за да спрат Армагедон. Те обаче са изгубили Антихриста – 11-годишно момче, което и представа си няма, че задачата му е да приключи съществуването на този свят. В търсене на хлапака, Ангелът и Демонът се въвличат в приключения и се опитват да спасят света, преди да е станало прекалено късно.

Любопитно е, че книгата всъщност комедийна пародия на филма от 1976 г. „Поличбата, както и на други книги и филми, разказващи раждането на сина на Сатаната, наближаващия Второстепенната сюжетна линия пък включва събирането на четирите конника на Апокалипсиса – Война, Глад, Замърсяване (Епидемия, пенсионирал се след откриването на пеницилина през 1936 г.) и Смърт.

Да, нещата са точно толкова шантави, колкото звучат и всеки чел книгата на Пратчет и Геймън знае, че само изпод тяхното перо може да излезе нещо подобно. Книгата е претъпкана с много библейски, исторически, жанрови и попкултурни препратки. Главните герои в нея са демонът Кроули, изпълняван от любимия британски актьор (10-тия Докор!) Дейвид Тенант и Азирафел, в чиято роля влиза Майкъл Шийн. Вижте трейлъра:

Какво да кажем? Възхитени сме! Трябва да признаем, че имахме леки притеснения, които обаче са тотално погасени след видяното. Тенант и Шийн са великолепни, а химията помежду им е съвършена. Тонът на сериала е точно този, който очаквахме и е като директно изваден от книгата – всеки чел я може да потвърди. И нищо чудно – зад продукцията стои самият Нийл Геймън, който освен, че е един от авторите на първоизточника, в последните години натрупа доста опит в работата си в киното и телевизията, заради „Звезден прах“, „Американски богове“, „Беуолф“, епизодите на Doctor Who, които писа, „Коралайн“ и редица други.

Въобще – абсолютно сме сигурни, че „Добри поличби“ ще е глътка свежест на фона на всичко, което гледаме напоследък. Жалко само, че премиерата е някога през първата половина на 2019-та. Дано е по-скоро!