Soundtrack.bg

Питър Динклидж: 8-ми сезон ще е най-добрият в историята на телевизията

Осмият и последен сезон на най-популярния съвременен сериал „Игра на тронове“ ще излезе през 2019-та. Въпреки това хайпът по него вече започна, след като снимките привършиха и всички главни герои не спират да се изреждат по медиите, за да казват колко мащабен, добър и неочакван ще е новият сезон. И въпреки че няма какво да кажат – те наистина са по-ентусиазирани от всякога и имаме склонност да им вярваме. Изключение не направи и Питър Динклидж, играещ водеща роля в сериала – тази на Тирион Ланистър.

„Мисля, че това ще бъде най-добрият сезон на телевизия, който някой някога е виждал“, каза той доста гръмко и категорично в свое интервю, предава The Independent. Дали ще е най-добрият? Не знаем. Но сме готови да се обзаложим, че със сигурност ще е най-мащабният, който някога ще сме виждали.

„Новият сезон ще ви отведе на място, което никога досега не сте виждали – което аз никога не съм виждал. Пригответе се. Това ще бъде забавно приключение“, каза Динклидж. Според него шоурънърите Дан Уейс и Дейвид Бениоф са „най-добрите автори в телевизията“ и „те завършват сериала блестящо“.

На въпроса как сериала ще приключи с неговия персонаж Тирион, Питър отговоря: „Всичко приключва прекрасно за моя персонаж“, усещайки се бързо и добавяйки „независимо дали трагично или не“, оставяйки феновете да спекулират дали, както се очаква, Тирион няма да е един от много малкото главни герои, които остават живи накрая на сериала.

Въпреки всички десетки спекулации и стотици теории – как ще завърши най-епичния сериал в историята на телевизията – ще разберем следващата година. Всички фенове тръпнат в очакване, но не са и малкото (включително и ние), които се притесняват за това дали „Игра на тронове“ ще получи достоен завърших.

Пределно е ясно, че сезонът ще бъде невероятно епичен, вискобюджетен и добре заснет – със сигурност най-мащабното нещо, което сме виждали на малкия екран. Въпросът обаче е друг – дали шоурънърите и сценаристите ще успеят да се справя с огромното предизвикателство да приключат историята без да се позовават на вече написания от Джордж Мартин материал? В седми сезон със сигурност не успяха.

Антон Далчев