Soundtrack.bg

Крис Евънс се сбогува с Капитан Америка

Крис Евънс окончателно приключи с ролята си на Капитан Америка в продукциите на Marvel.

Холивудската звезда Крис Евънс си взео своеобразно „сбогом“ с персонажа на Капитан Америка в касовите продукции на Marvel. Евънс използва социалните мрежи, за да се сбогува с обичания от милиони персонаж. Това се случи след като той приключи с неговите снимки за четвъртата част на „Отмъстителите“, която тепърва предстои да видим.

37-годишният актьор публикува пост в социалната мрежа Twitter, където написа, че за него е било „чест“ да играе Капитан Америка през последните 8 години.

„Официално завърших снимките по „Отмъстителите“ 4. Най-меко казано, това бе емоционален ден. Да играя тази роля през последните 8 години бе чест за мен. На всички пред камерата, зад камерата и на публиката, мога да кажа само – благодаря за спомените! Завинаги ще съм благодарен.“

Още преди време Евънс бе казал, че следващият филм ще бъде последен за него. Сега той сам потвърди собственото си изказване, а именно – обявявайки, че вече никога няма да сложи култовия костюм в цветовете на американския флаг.

Разбира се, емоционалното изявление на Евънс доведе и до не по-малко емоционален отзвук от страна на феновете. Един от тях написа: „Не мога да повярвам, че вече няма да играеш Капитан Америка. Това е тъжен ден. Искам просто да знаеш, че за мен ти винаги ще си Капитана. И това никога няма да се промени.“

Друг фен на Marvel написа: „Благодаря ти, Крис Евънс, за честта да израсна с теб. Твоят портрет на най-безкористния герой ме научи на много. Това бяха невероятни 8 години. Иска ми се да можехме да го направим отново. Но както всички добри неща, това също трябва да приключи.“

За първи път имахме възможността да видим Крис Евънс в ролята през 2011 година, когато той дебютира с костюма в „Капитан Америка: Първият отмъстител“.

Следващият „Отмъстителите“ трябва да дебютира на кино екран през месец май следващата година. А имайки предвид събитията от последния такъв, то би трябвало да е адски интересно.