Soundtrack.bg

Джеймс Бонд никога няма да бъде игран от жена

Продуцентите на „Бонд“ са категорични, че няма опция жена да получи ролята.

Най-известният таен агент в историята на киното Джеймс Бонд като жена. Подобна смела идея се появи в публичното пространство, откакто стана ясно, че продуцентите на поредицата все още не са открили заместник на напускащия Даниел Крейг. Както е известно, Крейг ще се оттегли от франчайза след следващия филм за 007.

В историята Бонд е бил игран от големи имена като сър Роджър Мур, Шон Конъри, Пиърс Броснан и Тимъти Далтън. Смята се, че сред кандидатите за наследник на Даниел Крейг са хора като Идрис Елба, Том Хидълстън, Майкъл Фасбендър и други.

Продуцентите на поредицата обаче са категорични, че няма как Бонд изведнъж да се превърне в жена.

Барбара Броколи, която е начело по отношение на кастинга във франчайза, заяви пред британската преса: „Бонд е мъж. Той е мъжки персонаж. Така е създаден така от своя автор и ще си остане такъв. И това е напълно окей. Няма нужда да превръщаме мъжките персонажи в жени.“

Е, жалко за дамите, които се надяваха, че ще могат да пробият с главна роля в един от най-култовите кино франчайзи на всички времена.

Това изказване на Барбара Броколи обаче противоречи с нещо, което тя каза през 2017 година. Тогава тя даде интервю за „Дейли Мейл“ и заяви, че „всичко е възможно“ в това отношение.

Един от хората, изиграли Бонд – сър Роджър Мур, коментира темата преди смъртта си, заявявайки: „Чух, че хората говорят как трябва да има женски Бонд или дори гей Бонд. Но това не би било Бонд по простата причина, че не това е създал Иън Флеминг. Тук не става въпрос дали сме хомофоби или расисти, а просто да останем верни на този персонаж“.

Следващият филм за Джеймс Бонд ще излезе през следващата година. Той трябваше да бъде режисиран от Дани Бойл, но Бойл напусна продукцията заради несъгласия с продуцентите. Неговото място бе заето от Кари Фукунага.