Soundtrack.bg

Задава се нова голяма игра от вселената на „Хари Потър“

Ако сте фен на „Хари Потър“ и обичате игрите, то тази новина наистина ще ви зарадва.

Цяло кощунство е, че великолепен франчайз като „Хари Потър“ до този момент не може да се похвали с наистина успешно заглавие от сферата на гейминга. Не че няма игри по сагата на Джоан Роулинг, напротив – има, но те не са нищо запомнящо се, нито по каквото и да е приличат на съвременните ААА заглавия, които ни оставят без дъх.

По всичко изглежда обаче, че това ще се промени съвсем скоро. В онлайн пространството се появиха кадри, които ни подсказват, че в момента вече се разработва ново заглавие на тема „Хари Потър“, а играта ще бъде в жанр RPG.

Легендарната голяма зала в Хогуортс – кадри от предполагаемото гейминг заглавие

Въпросните кадри се появиха в Reddit, постнати от потребител на име VapeThisBro. Скоро след това, те бяха свалени от Warner Bros, които заявиха авторски права над тях. Което, до голяма степен, практически потвърди теорията, че студиото разработва нова и голяма игра, вдъхновена от франчайза.

В играта ще можем сами да създаваме героя си

Не е тайна, че през 2017 година Warner Bros отвориха нов отдел, посветен изцяло на „Хари Потър“. Имайки предвид това, няма как да очакваме, че толкова бързо развиваща се индустрия като гейминга ще бъде оставена на втори план. Според някои слухове, с гейминг съдържанието са се заели от студиото Rocksteady, което стои зад заглавия като поредицата Batman: Arkham. Според други хора, с видео игрите се е заело друго студио под шапката на Warner Bros – Avalanche Studios.

Изглед към картата, която ще можем да използваме

Според разпространеното от VapeThisBro инфо в Reddit, събитията в играта ще се разиграват в 19-и век, а играта ще бъде с изцяло отворен свят. Ще можем да проследим приключенията на млад магьосник, който трябва да разкрие какво стои зад множество странни събития, случили се в училището за вълшебства и магии Хогуортс. Очаква се да можем да избираме между различни класове магьосници, да изберем в кой „дом“ в Хогуортс да бъдем и още много други изненадани.

Soundtrack.bg

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.