Soundtrack.bg

Готви се първият игрален Star Wars сериал

Мислите си, че със Star Wars е приключено, въпреки провалът на „Соло“, неодобрението на мнозинството от част 8 и новината, че работата по франчайза ще бъде забавена? Нищо подобно. От Disney вече са в много напреднал етап от създаването на първият си самостоятелен сериал от вселената, който ще трябва да бъде един от флагманите на новата стрийминг телевизия, която те ще пуснат догодина.

Сериалът ще се казва The Mandalorian разказва за наемен войник, подобен на Боба Фет и много приличащ но него, но със сигурност няма да е той. Сюжетът ще разглежда неговите приключения в различни краища на галактиката. Събитията в The Mandalorian се развиват след падането на Империята и преди появата на Първия Ред. Сериалът проследява трудностите по пътя на един самотен войник в покрайнините на галактиката, далеч извън територията на Новата Република, гласи официалният синопис.

Шоурънър на новия сериал ще е самият Джон Фавро, известният актьор и режисьор, сложил началото на свръх успешните Marvel филми, правейки първият Iron Men през 2008 г.

Star Wars… again?

Ако трябва да сме честни – събраният екип е наистина много добър. Джон Фавро се е доказал като супер успешен продуцент, сценарист и режисьор на големи блокбъстъри на Disney. Редом до него режисьори на сериала ще бъдат Дейв Филони (работил по Star Wars Rebels“ и Star Wars: The Clone Wars), както и Тайка Уайтити (режисьор на страхотния трети филм „Тор“) и Дебора Чоу (Jessica Jones, Better Call Saul), Рик Фамуява (Dope).

От Disney хич не си поплюват, защото са избрали не случайни новобранци (както, например правят в момента Amazon с бъдещите си големи продукции), а топ утвърдени в комерсиалната телевизия и кино професионалисти. Говори се, че сериалът ще струва над 100 милиона долара.

Въпреки всичко ние, подобно на милиони други хора, хич, ама хич не сме ентусиазирани за всичко бъдещо със заглавието Star Wars. Само за няколко години Disney успяха да унищожат един от най-великите и със сигурност най-известния франчайз във фантастиката на всички времена, превръщайки го в плитка, клиширана, лесно смилаема политкоректна приказка за деца.

Антон Далчев