Soundtrack.bg

Официално: Amazon ще правят сериал по „Колелото на времето“

Както ви съобщихме преди няколко месеца – Amazon купиха правата за филмирането на епичната фентъзи поредица „Колелото на времето“. Тогава обаче не беше сигурно, че проектът ще се осъществи наистина. Сега вече е ясно, че от Amazon са решили напълно сериозно да се заемат с титаничната задача да филмират поредицата.

„Колелото на времето“ е една от най-известните, продавани и обичани фентъзи поредици на всички времена. Тя се състои от 14 тома и една пелюдия, писани от Робърт Джордън и завършени от Брандън Сандерсън след смъртта на Джордън. Книгата има десетки милиони продажби, но често е критикувано заради прекаления си обем и вариращо качество на средните томове. Тя се издава в периода 1990-2013 година.

Колелото на времето

Книгите се развиват в епичен фентъзи свят, където има могъща магия, но тя може да се контролира само от жени. Историята започва около Моарейн, жена член на организацията Айез Седай, която пътешества с петима мъже и жени, вярвайки, че един от тях е прероден войн, който или ще спаси, или ще унищожи света.

Amazon се захващат с изключително сложна задача, защото поредицата е невероятно епична и реализирането ѝ със сигурност ще струва стотици милиони. След като обаче от компанията ще дадат 1 милиард долара за екранизирането на „Властелинът на пръстените“ – не се съмняваме, че ще отделят нужното време и финанси и за Колелото.

Шоурънъри на продукцията ще бъдат Рейф Джудкинс („Агентите на ЩИТ“, „Чък“), който ще е сценарист, а негов колега и изпълнителни продуценти ще са  Тед Фийлд („Джуманджи: Добре дошли в джунглата“) и Дерън Лемк („Шрек Завинаги“). И тук вдигаме вежда за избора на водещи лица, защото сред портфолиото на нито един от тях няма нещо наистина качествено, но въпреки това вярваме, че изборът на Amazon няма да е случаен.

Впечатлени сме от амбициозните планове на Amazon, който се захващат с толкова грандиозни проекти и, ако ги направя качествено, убедени сме, че ще променят правилата на играта в стрийминг услугите. Да живее „Игра на тронове“, която направи възможно и други подобни епични фентъзи заглавия да видят бял свят на малкия екран.

Антон Далчев