Soundtrack.bg

Крисчън Бейл е отново непознаваем в новата си роля на Дик Чейни (ВИДЕО)

Има ли човек, който може да оспори факта, че Крисчън Бейл е един от най-добрите, отдадени и многолики актьори на нашето време? Новата му роля – тази на Дик Чейни във филма “Vice” очевидно ще е поредното доказателство за това.

Филмът “Vice” ще разказва историята на Дик Чейни – вицепрезидент на САЩ по време на Джордж Буш в периода 2001-2009 година. Чейни, макар и в сянка, се смята за един от най-могъщите и задкулисни играчи в новата история на САЩ. Смята се, че той е най-големият отговорник за войната в Ирак и Афганистан, в разширяването на президентските правомощия и в политиката на Войната срещу тероризма.

В ролята на Дик Чейни ще влезе именно невероятно преобразения (за сетен път) Крисчън Бейл, който ще оказва възхода на 41-вия вицепрезидент на САЩ, който се смята за може би най-могъщия човек, изпълнявал тази длъжност. Неговите политики буквално променят света, в който живеем. Вижте трейлъра:

Какво да кажем? Крисчън Бейл е титаничен и неузнаваем. Признаваме, че филмът няма да е интересен на всекиго, а предимно на американци и хора, които се интересуват от американска политика. Дик Чейни обаче буквално променя курса на историята и е една от основните личности, които моделират накъде ще тръгне света в началото на новия век. Затова за нас лично ще е много любопитно да видим как ще разкаже тази история филми. Няма как да пропуснем и да видим Бейл, който, между другото – отдавна не е бил номиниран за „Оскар“, а като гледаме трейлъра – ще си плаче за това.

За играта му режисьора казва:
„С играта си Крисчън Бейл психологически разбива образите, в които влиза, на съставните им части, след което да ги съединява обратно. Никога не съм виждал някой да работи толкова усърдно върху това и колкото и да е трудно за самия него – наистина е невероятно да се наблюдава отстрани. Затова още докато размишлявах върху направата на филма знаех, че Крисчън най-правилният човек, който може да изиграе Чейни“, казва Адам МакКей.

“Vice” е изключително мащабен проект, чийто режисьор е Адам МакКей, а продуцент на филма ще е Брад Пит. Освен Крисчън Бейл във филма ще участват множество знаменитости като Сам Рокуел, Ейми Адамс, Тайлър Пери и много други. Премиерата на филма е насрочена за 25-ти декември.