Soundtrack.bg

Свилен Ноев от Остава с първи самостоятелен албум

Фронтменът на българските рок легенди Остава Свилен Ноев издава своя първи самостоятелен албум. Тавата носи името Different и ще бъде официално представена пред публика на 17 октомври в столичния клуб Терминал 1.

Пилотният сингъл от албума се казва „Beautiful“ и вече от няколко месеца се върти в българския ефир, получавайки предимно положителни отзиви. Вчера Свилен пусна и първо видео от албума, като той избра за това парчето „Different“, на което е кръстено и самият проект.

Съпругата на Ноев Невена Спасова е режисьор на видеото към „Different“, докато музиката и текстът към песента са дело на самия Свилен. Видеото е заснето на морския бряг, а в него участват добре познати имена като Явор Бахаров, Диана Алексиева и други приятели на музиканта.

Първият солов албум на Свилен Ноев ще бъде кратък и ще включва само 6 песни. Пет от тях ще бъдат на английски език, а една – на български. Ще има включени и два бонус трака. Подобно на „Different“, музиката и текстът на останалите песни също са дело на фронтмена на Остава.  Като гост музиканти в проекта ще можем да чуем Мишо Шишков, Михаела Филева и Иво Чалъков от Gravity Co. Албумът ще бъде разпространяван от „Монте Мюзик“, но ще може да бъде слушан и в големите стрийминг платформи.

Самият Свилен Ноев разказва, че идеята му за солов албум е дошла от желанието да издаде хубави парчета, които обаче не пасват на стила на бандата му Остава.

Мисълта да правя нови песни, на които детето ми да танцува е едно от нещата, които ме вдъхновиха да стартирам солов проект. А и всяко ново начало е много вълнуващо и пълно с изненади“, споделя музикантът.

Звученето на песните в албума е в стилистиката на инди попа и не е съобразявано с музикалните тенденции в България.

На 17 октомври на сцената на Терминал 1 ще се качат още Даниел Петров (барабани – Остава), Александър Обретенов (бас китара – D2) и Краси Тодоров (клавири – D2, Jeremy?).