Soundtrack.bg

Netflix все още иска да направи игра по Stranger Things

Въпреки затварянето на Telltale Games, игра по Stranger Things може и да има.

През миналата седмица се стигна до изненадваща новина в света на гейминг индустрията, след като стана ясно, че студиото Telltale Games затваря врати. Разбира се, важен въпрос бе зададен относно игрите, които студиото тепърва разработваше като проект. Сред тях и игра, базирана на касовия сериал на Netflix Stranger Things.

През годините Telltale Games разработиха успешно заглавия, базирани върху феномени на поп културата като „Живите мъртви“, „Игра на тронове“, „Батман“, „Майнкрафт“ и други. Сега феновете на Stranger Things очакваха с нетърпение и евентуален проект на Telltale Games, базиран върху един от най-добрите сериали в последните няколко години.

С новината, че Telltale Games преустановява дейност, се появиха и притеснения, че проектът за игра по Stranger Things също може да бъде преустановен. От Netflix побързаха да успокоят феновете, информирайки, че „компанията е в процес на изследване на други опции, които да пренесат Stranger Things в света на интерактивното.“

На този етап все още не е напълно ясно, какво точно означава това изявление. Някои изразиха надежда, че най-вероятно Netflix ще потърсят друго гейм студио, което да довърши проекта или да стартира наново.

Американската стрийминг платформа вече има опит върху работата по игри, базирани на сериала. Вече има VR заглавие за PlayStation, базирано на Stranger Things, както и игра в ретро стил за iOS и Android.

Според анализаторите, друга възможност пред Netflix е да наеме собствен екип от дивелъпъри, които да разработят ново гейминг заглавие, базирано на хитовия сериал. Не е и ясно, дали направеният досега прогрес от страна на Telltale Games ще бъде запазен. Но ако играта премине в ръцете на друго студио, съвсем логично изглежда тамошните дивелъпъри да искат да използват своите собствени енджини за реализиране на проекта.

Остава да се надяваме, че съвсем скоро Netflix ще внесе повече яснота относно плановете си в тази насока.