Soundtrack.bg

It’s time! Вече можем да видим грима на новия Жокер

Режисьорът Тод Филипс за първи път показа грима на новия Жокер Хоакин Финикс.

Предстои излизането не на един, а на два филма, посветени на най-култовия злодей от вселената на DC Comics – Жокера. И двата не бива да се бъркат. В единия от тях Жокера ще бъде Хоакин Финикс, а в другия – Джаред Лето. Имайки предвид съмнителния успех на „Отряд самоубийци“, на този етап възлагаме повече надежди на Жокера с Хоакин Финикс.

Режисьор на този филм ще бъде Тод Филипс, когото познаваме от комедийната трилогия „Последният ергенски запой“. Е, да – разликата в тематиката на дискутираните продукции е стряскащо голяма, но нека му дадем шанс.

Тези дни Тод Филипс ни показа за първи път и едно от нещата, които най-много ни интересуваха. А именно – как изглежда гримът на неговия Жокер.

Освен актьорската игра, именно гримът и костюмите правят Жокера това, което е. Историята помни гениалните начини, по които актьори от калибъра на Джак Никълсън и Хийт Леджър са пренасяли образа на голям екран. Техните гримове бяха коренно различни, но всеки един тях бе въздействащ сам по себе си.

Тод Филипс използва социалната мрежа Instagram, за да ни покаже грима на Хоакин Финикс в ролята на култовия злодей от Готъм Сити. В случая става дума за тест на камерата, според кепшъна на Филипс, като всичко изглежда така:

 

View this post on Instagram

 

Camera test (w/ sound). Joker.

A post shared by Todd Phillips (@toddphillips1) on

That’s some creepy shit.

От предишен пост на Тод Филипс в социалната мрежа стана ясно, че истинското име на Жокера всъщност е Артър Флек. Филмът ще проследи самото начало на неговата трансформация в един от най-гениалните и зловещи престъпници на Готъм.

Разбира се, най-важният въпрос тук е „защо?“ Какво може да подтикне един мъж като Артър да достигне подобни нива на лудост, превръщайки се в обществен враг от подобна величина. Честно казано, именно това прави филма на Тод Филипс толкова интригуващ. Всички сме виждали Жокера в действие, но сега ще видим как Артър Флек всъщност се превръща в Жокера.

Филмът ще се появи на голям екран на 4 октомври 2019 година, а ние сме нетърпеливи да го видим.