Soundtrack.bg

Nickelback засвириха Metallica, но пак не ги пощадиха

Хората мразят Nickelback и това никога, ама никога няма да се промени.

Дори науката се е опитвала да обясни, защо рок и метъл феновете толкова много мразят канадците от Nickelback. Ние ще си признаем, че има няколко техни парчета, които даже май ни допадат. Разбира се, няма как да им поставим някакъв статут на легенди, но дали наистина са чак толкова неслушаеми или просто малко преиграваме с хейта си към тях?

На един от последните си концерти Nickelback решиха да изненадат приятно феновете си, свирейки парче на траш метъл великаните Metallica. Фронтменът Чад Крюгър и неговите момчета изсвириха зверската „Sad But True“, като дори можем да кажем, че не им се получи чак толкова зле.

Вижте:

Вероятно канадската банда е смятала това свое решение за супер хитро, защото кой знае – може пък да привлекат и някои от траш метъл феновете на своя страна.

Но не се получи точно така.

Повечето фенове по-скоро се подиграха на Nickelback, отколкото да ги похвалят за опита им да свирят Metallica.

„Добър опит, Nickelback, но си оставате кучешки говна“, се казва в един от коментарите в социалната мрежа Twitter. И добавя: „Metallica са на цяла вечност от вас, що се отнася до текстове и инструментали“.

Ако трябва да бъдем честни обаче, имаше и доста позитивни коментари, според които канадците са се справили брилянтно с това предизвикателство.

Разбира се, канадската банда не е първата и единствена, която е правила опити да изпълнява парчета на Metallica.

Това са правили, например, Disturbed:

Или пък KoRn:

А защо не Ghost:

Вярвате или не, дори и Аврил Лавин го е правила:

Е, да се върнем на Nickelback или както бихме могли да ги наречем – най-мразената музикална банда на земното кълбо

Вие как смятате – оправдана ли е тази вселенска омраза към канадската група? Оставете ни коментар под статията и дайте своето мнение по въпроса.

Константин Симидчийски

Константин е роден и живее в София, макар и тя често да го вбесява до крайност. Пада си по тривиални неща като музика, кино, литература, спорт, видео игри и всичко останало, което може да запълни свободното му време по един смислен начин. Обича и котки, дори и когато те не го обичат.

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.