Soundtrack.bg

Той е новият режисьор на „Бонд“

Кари Фукунага заменя напусналия Дани Бойл като режисьор на следващия филм за Джеймс Бонд.

Стоящият зад продукции като Beasts of No Nation и True Detective Кари Фукунага заменя напусналия Дани Бойл като режисьор на следващия филм за Джеймс Бонд.

25-ият поред филм за 007 трябваше да бъде режисиран от именития Дани Бойл, но британецът напусна продукцията заради креативни различия с продуцентите на филма. Известно време „Бонд 25“ бе без режисьор, преди в крайна сметка студиото да се спре именно на Фукунага.

„Щастливи сме, че ще работим с Кари. Неговата универсалност и иновационно мислене го правят отличен избор за нашето следващо „Бонд“ приключение“, се казва в изявление на продуцентите.

Заснемането на филма ще стартира през месец март 2019 година, като целта е филмът да излезе на екран навръх Св. Валентин през 2020 година – едва три месеца след оригиналната дата, насрочена преди напускането на Дани Бойл.

Продуцентите Майкъл Дж. Уилсън и Барбара Броколи вече намериха нови сценаристи за лентата, като това са ветераните в областта Нийл Първис и Робърт Уейд. Основната причина Дани Бойл да напусне бе именно сценарият, който той бе приготвил заедно със сценариста на „Трейнспотинг“ Джон Ходж.

По оригинални планове снимките на „Бонд 25“ трябваше да стартират през ноември. Отлагането на старта от своя страна позволи на Даниел Крейг да се заеме с нова роля, включвайки се в продукцията Knives на режисьора на „Междузвездни войни“ Райън Джонсън.

Сред имената, които бяха спрягани за наследник на Дани Бойл, попадат още Кристофър МакКуари, Денис Вилньов, Ян Деланж и Дейвид Макензи.

41-годишният Кари Фукунага направи дебют с приетия отлично Sin Nombre през 2009 година, а през 2011 работи с Майкъл Фасбендър в Jane Eyre. През 2015 година Фукунара разбуни духовете с отличния Beasts of No Nation, за който получи и номинация за „Златен глобус“. Множество комплименти той получи по работата си за супер сериала на HBO True Detective, а последно той работи по проекта Maniac за Netflix.