Soundtrack.bg

SpaceX изпраща човек на полет около Луната

SpeceX ще направи истинска революция на космическите полети. Частната компания, ръководена от Илон Мъск, ще е стане първата изпратила човек на Луната от почти 50 години, първата частна компания, изпраща човек там и първата, която е закарала обикновен турист на Луната. Разбира се, на този етап той няма да стъпи на нашия спътник, но ще направи полет около него.

„SpaceX подписа договор с първият частен пътник в света, който ще лети около Луната на борда на новия космически апарат BFR – важна стъпка към осигуряването на достъп за обикновените хора, които мечтаят за пътуване до космоса“, написа компанията до прессъобщение до медиите. Кой и защо ще лети около Луната ще стане ясно на 17 септември.

Big Falcon Rocket е бъдещата, все още неизпробвана, ракетна система на SpaceX, която се състои от две части – много мощна ракета и космически кораб, който може да напусне пределите на земната атмосфера. От компанията твърдят, че това ще е най-напредналият космически кораб досега.

Компанията в момента оперира предимно с много успешната си ракета Falcon Heavy, но тя няма да служи за полети с хора. Вместо нея това ще направи новата Big Falcon Rocket, която трябва да е не само по-мощна, но и по-сигурна. Мъск твърди, че се надява тестването на новата ракета да започне някъде през 2019-та, което означава, че полетът до Луната ще е най-рано след няколко години.

Според големите амбиции на Илон Мъск BFR ще е готов да проведе полет до Марс до 2022 година. Спекулациите, че самият той ще е първият пасажер на ракетата утихнаха, след като той качи знамето на Япония в Twitter профила си, намеквайки, че именно японец най-вероятно ще е първият турист, направил обиколка до Луната.

Досега на Луната са стъпвали само 24 човека и никой не е бил там от почти 50 години насам. Последната мисия до спътника ни беше „Аполо-17“ през 1972 година.

Антон Далчев

CHAPLIN PIANISSSIMO концерт-спектакъл

ПРОМОЦИИ ПРОЛЕТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.