Soundtrack.bg

Metallica пускат уникална колекция часовници

Не всички рокаджии харесват Metallica. Но дори те трябва да признаят едно – това със сигурност е най-успешната активна метъл група в света в момента. В свят завладян от посредственост и рап, Metallica някак успяват все още да са една от най-комерсиално успешните групи, конкурирайки тийн поп и рап идолите. Музиката на метъл динозаврите продължава да вълнува света. Затова и няма нищо чудно, че групата възползва съвременните методи за мърчъндайз, за да докарва допълни приходи.

Metallica са решили да пуснат един наистина много, много добър и качествен мърч – своя серия часовници. Часовниците са ръчни и се правят в партньорство с компанията Nixon. Всеки един от тях е вдъхновен от известните албуми на групата – “ The Black Album“, “Kill ‘Em All“, „Ride The Lightning“, „Master of Puppets“, „…And Justice For Al“, както и най-новият им “Hardwired … To Self Destruct“.

Metallica и Nixon

Интересното в случая е, че часовниците не са като изкарани от конвейрн, а всеки е напълно различен и като визия, и като качества. Особено голямо внимание е обърнато на дребните детайли, препратките към творчеството, стила и философия на Metallica и съвременния дизайн. Това не са просто „метъл“ часовници, а такива, които могат да се носят и от стилни хора и които със сигурност ще привличат погледите.

Часовниците са на цена от 125 до 750 долара, така че тук в никакъв случай не говорим за нискокачествена изработка или отбиване на номера. Те ще бъдат пуснати на пазара на 5 ноември, но още от сега се приемат предварителни поръчки. Интересът вече е много голям, като от Metallica обявиха, че в следващите години със сигурност ще продължат сътрудничеството си с Nixon и се очаква да пуснат още общи продукти на пазара.

Можете да разгледате часовниците от официалния сайт на Metallica. Ние лично сме доста впечатлени. Безспорно перлата на короната е часовникът “SANITARIUM”, който и е най-скъпият – 750 долара. Дизайнът му обаче е феноменален.