Soundtrack.bg

Ед Шийрън ще играе във филм на Дани Бойл, вдъхновен от The Beatles

Тази новина може да е филм, но рядко намираме по-„музикална“ такава. И преди сме ви обяснявали колко много обичаме колаборацията между музикалната индустрия и Холивуд, а сега ни чакат филми с Лейди Гага и биографичния за Фреди, за които нямаме търпение. Още един филм, очевидно, попада в този списък. Става въпрос за предстоящия проект на режисьора Дани Бойл, известен с „127 часа“, „Беднякът милионер“, „Трейнспотинг“, „28 дни по-късно“, „Стийв Джобс“ и други култови ленти, които му носят „Оскар“, „Златен глобус“ и „Еми“.

Новият филм на Дани Бойл се очаква да е сред най-шантавите в кариерата му. Той ще бъде „музикална комедия“ и ще се прави в партньорство с Ричърд Къртис, като все още няма заглавие.

Филмът ще е за „Бийтълс“, а действието му най-вероятно ще се развива през 60-те и 70-те години на миналия век. Има възможност обаче да е в наши дни. Той се пази в тайна и за него не се шуми много. Все още няма много информация около сценария, но според досегашната такава – той ще се развива през погледа на млад текстописец, който се опитва да направи успешна кариера. Един ден той се събужда и открива, че е единственият, който си спомня за „Бийтълс“ и техните песни. А какво ще се случи от там насетне – можем само да си представим!

Звучи изключително забавно и според нас това може да е един страхотен и хумористичен поглед към музикалната индустрия. В главните роли ще влязат красивата Лили Джеймс, която в последните години е на върха на славата си, както и Химеш Пател.

Ед Шийрън лично потвърди, че ще играе във филма… самият себе си. Досега той е участва в няколко предавания като Game of Thrones, Baby Bridget Jones и The Simpsons. Участието му в „Игра на тронове“ обаче, незнайно защо, въобще не беше добре прието от феновете и за известно време срина реномето на Шийрън. Затова със сигурност той ще бъде много внимателен при следващите си избори на роли.