Soundtrack.bg

Кои са най-високоплатените актьори в света за 2018?

Дуейн „Скалата“ Джонсън почти удвои печалбата си от 2017 г., като през последните 12 месеца направил 119 млн. долара, според класацията на „Форбс“ за най-добре платените актьори, разказва BBC.

Въпреки това на първо място в класацията е Джордж Клуни, който е направил рекордните 239 млн. долара за една година. Скарлет Йохансон пък е най-добре платената актриса със своите 40.5 млн. долара. Това щеше да я постави на седмо място, ако беше в класацията на мъжете. След нея са Анджелина Джоли (28 млн.), Дженифър Анистън (19.5 млн.), Дженифър Лорънс (18 млн.). Впечатление прави, че в класацията са и Гал Гадот, Кейт Бланшет, Джулиа Робъртс и Мила Кунис.

Миналата година най-добре платената актриса – Ема Стоун – дори нямаше да влезе в топ 10 на мъжете, така че това все пак е напредък за нежната половина в Холивуд. Актьорите Робърт Дауни Джуниър, Крис Хемсуърт, Джеки Чан и Уил Смит са спечелили повече пари от Йохансон, която дели седмото място с боливудския актьор Акшай Кумар, който има същите приходи.

Освен тях в първата 10-ка на мъжете присъстват още и Адам Сандлър, както и Крис Евънс и Салман Хан, също индийски актьор.

Списъкът е много подобен на миналогодишния, като най-голямата разлика е Марк Уолбърг, който през 2017 г. беше изкарал 68 млн. долара, а сега липсва изцяло.

Джордж Клуни води класацията, благодарение на факта, че продаде своята компания за текила Casamigos за 1 млрд. долара, от където, благодарение на акциите си, взе голяма печалба. Скалата пък е именно актьорът, който е спечелил най-много от кино, заради участието си в много блогбъстъри – само за 12 месеца той изкара хитовите Jumanji: Welcome to the Jungle, Skyscraper, Baywatch и Fast & Furious 8.

Вижте пълният списък при мъжете:

Джордж Клуни – $239m

Скалара – $119m

Робърт Дауни Джуниър – $79m

Крис Хемсуърт – $64.5m

Джеки Чан -$45.5m

Уил Смит – $42m

Акшай Кумар -$40.5m

Адам Сандлър – $39.5m

Крис Евънс – $34m

Салман Хан – $33.5m

Антон Далчев

UPI BEAUTY – STORE

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.