Soundtrack.bg

Ерик Клептън ще запише песен в почит на Avicii

Трудно можем да се сетим за по-различни музиканти от Ерик Клептън и Авичи – различни поколения и жанрове. Явно обаче това не е пречка един легендарен музикант да даде почит на друг такъв, макар много по-млад. Ерик Клептън ще напише песен, която ще е в почти на Авичи. Това ще се случи в новия му Коледен албум – Happy Xmas. Сред песни като White Christmas и Silent Night, ще присъства и Jingle Bells (In Memory of Avicii), съобщава The Rolling Stone.

Това е много изненадващо, защото не е ясно каква лична връзка Клептън има с Avicii, който се бореше с алкохолна зависимост. Авичи беше открит мъртъв на 20 април, самоубил се. Няма никакво съмнение, че Клептън симпатизира на Авичи, тъй като самият той прекарва десетилетия, борейки се от зависимост от алкохола и наркотиците. В крайна сметка – за щастие, успешно.

„В най-ниските моменти от живота си единствената причина, поради която не се самоубих беше, че знаех, че няма да мога да пия повече, ако бъда мъртъв“, пише Клептън в своята автобиография от 2007 г. „Това беше единственото нещо, за което си помислих, че си струва да живея и идеята, че хората ще се опитат да ме измъкнат от алкохола беше толкова ужасна, че пих, пих и пих, и на практика трябваше да ме заведат в клиниката, носейки ме“, споделя той.

Клептън успя да се излекува от зависимостите през 90-те години на миналия век, благодарение на много скъпа специализирана помощ и след дълго лежане в клиника. Avicii – един от най-талантливите диджеи на нашето съвремие – също се бореше с психически проблеми и алкохолизъм.

Новият албум на Клептън ще излезе на 12 октомври тази година. Той ще представлява концептуален празничен албум. Клептън е взел най-популярните коледни шлагери и е направих техни блус кавъри. Със сигурност ще е много интересно да се види какво е сътворил, най-вече, когато знаем кого почита той с този албум.

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.