Soundtrack.bg

Албум на Eagles е най-продаваният за всички времена

Рок легендите Eagles вече могат да се похвалят с най-продавания албум на всички времена.

Thriller на Майкъл Джаксън вече не е най-продаваният албум на всички времена. Класиката на Краля на попа бе победена в това отношение от албума на Eagles Their Greatest Hits 1971-1975 от 1976 година. Новината бе потвърдена от The Recording Industry Association of America (RIAA).

Компилационният албум на Eagles е вече 38-кратно платинен, което означава, че той може да се похвали с 38 милиона продажби или стриймове.

Thriller на Майкъл Джаксън остава на второ място. Култовият албум на Джако е 33-кратно платинен, съобщават от RIAA.

Their Greatest Hits 1971-1975 на Eagles е компилация от техните най-добри парчета, включително композиции като „Witchy Woman“ и „Best of My Love“.

Още по-впечатляващото е, че Eagles държат и третото място в същата класация. Техният албум Hotel California, издаден през 1977 година, в момента е 26-кратно платинен.

В официално изявление след постигнатия успех, фронтменът на Eagles Дон Хенли заяви: „Благодарни сме на нашите семейства, нашите мениджъри, нашия екип, хората в радиото, но най-вече – на нашите лоялни фенове, които не спряха да ни подкрепят в нашите възходи и падения вече 46 години. Беше невероятно преживяване.“

За да измерва продажбата на албуми в ерата на стрийминг платформите, RIAA предприеха нов подход. От 2013 година насам, 1500 стрийма на албум или 10 сваляния на песен се измерва като един продаден албум.