Soundtrack.bg

Snoop Dogg ще играе за пръв път в театрална пиеса… себе си

Фен или не на рапа – никой не може да отрече, че Snoop Dogg е голям. 46-годишния изпълнител просто е култов и може да прави каквото си поиска, както си поиска. Пробвал какво ли не – Снуп Дог е решил за пръв път да поеме роля в театрална постановка, където ще изиграе, разбира се, себе си. Театралният му дебют ще се случи в заглавието Redemption of a Dogg, където ще си партнира със сестрата на известната певица и актриса Тони Бракстън – Тамар Бракстън.

Пиесата е написана, режисирана и продуцирана от драматурга, продуцент и режисьор Je’Caryous Johnson и следва живота, съдбата и творчеството на Снуп Дог, чието истинско име е Калвин Колдозар Брадус младши. Постановката ще разказва предимно за вътрешната му борба между запазване на цялото му творчество наследство и загубата на любовта на живота му.

Неговият неотдавнашен госпел албум Bible of Love, плюс още няколко от добре познатия му плейлист ще служат като саундтрак на пиесата. Пиесата ще дебютира в Хюстън, Тексас на 15 октомври и ще обикаля САЩ, преди да приключи турнето си през ноември във Вашингтон.

Рапърът вече е участвал във филми и сериали, включително в ролята си на наркотрафикант, който се изправя срещу Дензъл Уошингтън на „Тренировъчен ден“ през 2001 г.

Снуп Дог се смята за най-известният рапър на Западния бряг на САЩ и за най-успешното протеже на само 8 години по-големия Доктор Дре. Легендарно е приятелството му с Тупак, което започва през 2005 година. Двамата записват някои от най-големите хитове на 90-те, но само една година, в която са „като братя“, Тупак е убит. За разликата от днешните рапъри, които са наконтени звезди, Снуп Дог наистина е имал тежък живот и бил замесен в гангстерски банди, наркотрафик и други. Днес обаче освен известен изпълнител е и много успешен бизнесмен, правейки много пари най-вече от продажбата (легална) на марихуана и всякакви асортименти, свързани с пушенето ѝ.

Антон Далчев

ЙОРДАНКА ХРИСТОВА – ЗАВИНАГИ

ТОНИКА СВ- КОНЦЕРТЪТ

UNIVERSAL

Advertisement

Follow us

Don't be shy, get in touch. We love meeting interesting people and making new friends.