Soundtrack.bg

Продуцентите на „Бонд“ май взеха решение за наследник на Даниел Крейг

Идрис Елба е фаворит №1 за нов Джеймс Бонд, съобщават западните медии.

По всичко изглежда, че сме на път за първи път да имаме чернокож Джеймс Бонд. По информация авторитетния британски ежедневник The Independent, Идрис Елба е фаворит на продуцентите на поредицата за наследник на настоящия титуляр Даниел Крейг. Не е тайна, че Крейг ще се оттегли от ролята след следващия „Бонд“, а все още няма официално решение кой ще го наследи.

Споменават се имената на немалко актьори, сред които Том Харди, Майкъл Фасбендър, Том Хидълстън и Хенри Кавил.

Името на Идрис Елба за първи път се завъртя в публичното пространство през 2014 година. Тогава се бе стигнало до масивно хакване в Sony, което доведе и до изтичането на някои любопитни имейли. В това число – мейл на тогавашния вицепрезидент на студиото Ейми Паскал, която пише на свой колега, че „Идрис Елба трябва да бъде следващият Джеймс Бонд.“

Самият Елба в последните години настоява упорито, че не възнамерява да играе Агент 007. Нещо повече – той дори е на мнение, че следващият Бонд трябва да бъде жена.

Според нова информация обаче, продуцентите на франчайза са посочили именно Идрис Елба като свой фаворит за наследник на Даниел Крейг. Споменава се среща между режисьора Антоан Фукуа и продуцента на „Бонд“ Барбара Броколи, в която Броколи е споменала, „че е време цветнокож актьор да изиграе ролята“. Нещо повече – Барбара Броколи е сигурна, че това ще се случи.

Вече повече от 50 години ролята на Бонд се предоставя на бели актьори, а имайки предвид стремежа на Холивуд за повече равнопоставеност между белите и цветнокожите актьори, то нищо чудно действително цветнокож актьор да наследи Даниел Крейг. А дали Идрис Елба е подходящ за ролята? Определено, бихме казали.