Soundtrack.bg

Дънкан Джоунс ще прави Rogue Trooper и Killer Intent

Дънкан Джоунс е един от най-любимите ни млади холивудски режисьори, впечатлил ни с великолепните фантастики “Moon” и “Source Code”. Той режисира и не толкова силния филм по WarCraft (който беше все пак приличен), но му се наложи да остави други да довършат работата му, защото беше съкрушен от смъртта на баща си – легендарния Дейвид Бауи.

Наскоро лично той обяви, че застава начело на екранизацията на комикса Rogue Trooper. Комиксите разправят за свят далеч в бъдещето, където генетично създаден супер войник със синя кожа трябва да участва във война в чужда и силно токсична за обикновени хора планета. Героят е част от не толкова масово известната комикс вселената на 2000 AD, част от която е съдията Dredd. Все още обаче няма достатъчно информация за филма.

Вторият проект, който Джоунс се готви да продуцира и режисира се казва “Killer Intent” и е шпионски трилър, базиран на роман на известния в жанра писател Тони Кент.

 „Killer Intent“ следва историята на агент от военното разузнаване, смела репортерката от CNN и адвокат с тъмно минало, които са принудени да работят в сенките заедно, за да разследват конспирация, заплашваща да погълне британското правителство.

„Стилът на Тони е толкова кинематографичен и да работя с него и стая пълна със сценаристи по адаптирането на първата му книга ще бъде вълнуващо. Нямам търпение да започна работа по съвременен екшън и да развия герои в продължение на цял сериал, вместо на един филм“.

Ние пък нямаме търпение да видим новите неща на Дънкан Джоунс. Големи фенове сме му, заради първите му ленти. Следващите две обаче – Warcraft и най-вече Mute бяха разочароващи за нивото му. Затова се надяваме той да не се окаже „чудо за веднъж“ и да се утвърди като наистина успешен режисьор, който не прави добри филми случайно. И двата проекта звучат интригуващо, сега остава да видим как ще се справи с тях.