Soundtrack.bg

Apple все по-близо до превръщане в трилионна компания

Съвсем скоро Apple ще се превърне в компания за 1 трилион долара.

Само преди година различните анализатори прогнозираха, че имайки предвид нестихващия им ръст, Apple са все по-близо до това да се превърнат в компания за трилион долара. Сега това изглежда не просто възможно, а дори неизбежно.

Американската компания обяви резултатите си от третата четвърт за годината, а те са наистина впечатляващи. Акциите на Apple са се повишили с около 2.5% процента, а за техните стандарти, това се равнява на милиарди долари.

При предишното затваряне на борсата, стойността на Apple достигаше впечатляващите цифри от 935 милиарда долара. Сега към тази сума можете да добавите още 20 милиарда, което определено доближава компанията до границата от 1 трилион долара.

Имайки предвид, че обикновено втората половина на годината е изключително успешна за Apple, тъй като тогава виждаме новите iPhone-и и продукти на компанията, то определено 2018 година изглежда все по-добра и по-добра за Тим Кук и компания.

Вече можем да потвърдим, че през тази година iPhone се продава по-добре, отколкото през миналата. Това би могло да ни доведе до заключението, че вероятно настроенията спрямо настоящия флагман iPhone X са се променили. Не е тайна, че юбилейният модел iPhone имаше някои затруднения в началото, що се отнася до продажбите му.

А дори и въпреки някои разочароващи данни, свързани с продажбите на iPhone X, акциите на Apple така и не спряха да вървят нагоре.